Myšlenka přestavby omšelé nemovitosti, která musela začít od základů, se objevila až v době, kdy nemocnici koupila společnost Vamed Mediterra.

Nemocniční kuchyně vaří denně až šest set padesát jídel pro pacienty, zaměstnance a strávníky ze širokého okolí, většinou bývalé zaměstnance v penzi. Sto jídel se vozí do Centra následné péče na Podolí pro klienty i zaměstnance, dalších sto jídel míří od loňského jara do neratovické nemocnice, která patří stejné společnosti.

V nové jídelně mělnické nemocnice si strávníci mohou vybírat ze dvou druhů polévek a tří hlavních chodů. Pacienti pak dostávají menu podle diet stanovených lékaři.

Plnění dlouhodobých plánů

Podle Filipa Charváta ze společnosti Vamed Mediterra je nová jídelna dalším krokem k modernizaci mělnické nemocnice.

„Snažíme se plnit dlouhodobé plány, ke kterým patří stavební úpravy, zdravotnická technika i příjemné prostředí pro pacienty, návštěvníky a zaměstnance," uvedl Filip Charvát, podle kterého budou po dosavadních čtyřiatřiceti milionech korun následovat další investice.

Přesun některých oddělení

Nemocnici čeká doba změn, jimž bude předcházet přesun některých oddělení. V současné době pro


bíhající investicí je příprava projektové dokumentace pro stavební povolení na stavbu centrálních operačních sálů v novém patře nad poliklinikou.

Projektové práce se týkají i přestavby a přístavby budovy K na nové oddělení rehabilitace, včetně ambulancí. Současné ředitelství se přesune do pavilonu C. Plánováno je také přemístění plicní ambulance do bývalých prostor odběrového střediska na poliklinice, kde už začaly stavební práce.

Modernizace výtahů

V letošním roce začala rovněž výměna výtahů za nové evakuační v pavilonu interních oborů. Modernizace výtahů čeká také gynekologii. 

„Nová výměníková stanice asi nikoho nenadchne, i když pěkně topí, novou jídelnu, kde je hezké prostředí, ale zaměstnanci ocení. Věříme, že pro ně bude i příjemným odpočinkovým místem," řekl Filip Charvát při slavnostním otevření nové jídelny.

Čtěte také: Počet pacientů roste, v Kolíně museli upravit oddělení onkologie