Na základě získaných informací od důchodkyně, která byla přepadena 26. listopadu kolem osmé hodiny ranní v Žižkově ulici ve Slaném, údajů od svědků a výtečné místní znalosti, policisté zjistili, kde pachatele hledat.

„Osudného sobotního rána mladík stařenku na ulici fyzicky napadl a poté ji povalil na zem a odcizil jí kabelku. Při ataku si pachatel počínal velice agresivně. Ženě, která se aktivně bránila, způsobil vážné zranění, které si vyžádalo pobyt v nemocnici,“ popsala kladenská policejní mluvčí Michaela Nováková.

„Jelikož podle lékařských zpráv vzniklo navíc důvodné podezření z těžké újmy na zdraví, jako následek napadení, byli k prošetřování případu přizváni také soudní znalci. Ti vypracují znalecké posudky v oboru zdravotnictví,“ doplnila mluvčí Nováková.

Trestní stíhání

Proti dopadenému pachateli zahájil proto tento týden policejní komisař trestní stíhání. Pětadvacetiletý muž ze Slánska je za své jednání obviněný ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

„Obviněnému mladému muži hrozí za jeho výše vyjmenované činy trest odnětí svobody až na deset let. Policisté podali návrh na vzetí obviněného do vazby,“ uzavřela mluvčí.

Čtěte také: Lupič na nádraží brutálně skopal zdravotní sestru do hlavy