„Vlaky, které začínaly v Úvalech, nově jedou už z do Českého Brodu. Stejně to platí také v opačném směru. Na začátku a konci špiček jsou zavedené tři nové páry vlaků Praha - Český Brod. Kolem osmé hodiny večerní je prodloužen v pracovní dny pár vlaků Praha - Český Brod a zpět nově až do / z Kolína," popsal novinky mluvčí Českých drah Petr Pošta.

Podle jeho slov pojede nový vlak ve 23.38 hodin denně z Prahy do Úval. Nový pár spojů jezdí s novým jízdním řádem také na trase Pečky - Kouřim. „V pracovní dny jede nový pár spojů z Peček do Plaňan a zpět, z Peček vlak odjíždí ve 21.03 hodin, zpět z Plaňan ve 21.23 hodin," řekl Petr Pošta. Poslední pár spojů s odjezdem z Peček ve 22.04 hodin a 22.42 hodin z Kouřimi jede nově navíc v sobotu. Tyto spoje tak nově budou jezdit denně.

Změn se dočkala také trasa z Kolína do Ledečka. Dopoledne jede nový pár spojů v celé trase. Vlaky z Kolína v 8.48 hodin a 10.48 hodinnově jedou denně. Doposud první zmiňovaný vlak jezdil jen o víkendech a druhý naopak pouze v pracovní dny. „V opačném směru jezdí denně v 10.08 hodin nový vlak z Ledečka do Kolína, kam přijíždí v 11.17 hodin," vysvětlil Petr Pošta.

Dále je v pracovní dny zavedený nový odpolední pár spojů z Kolína do Uhlířských Janovic a zpět. Z Kolína nový spoj odjíždí v 17.48 hodin, z Uhlířských Janovic vlak vyjíždí v 17.35 hodin.

Modernizované vozy

Na zmíněných tratích navíc jezdí moderní a modernizovaná vozidla. Například na trati z Prahy do Kolína bude jezdit čtrnáct jednotek CityElefant.

Modernizované patrové vozy mají rekonstruované a textilem čalouněné sedačky, obnovené obložení stěn, rekonstruované WC a dosazené nové předsuvné dveře snadno ovládané tlačítky a centrálně zavírané a za jízdy blokované. 

Čtěte také: Z Benešova vyjíždí do Prahy více zastávkových vlaků