Nejprve se týkala linek číslo 461 a 469. Kvůli nesjízdné komunikaci přestaly autobusy zajíždět do zastávky Velké Popovice, Lojovice. Změna se týkala i zastávky Strančice, Svojšovice – ani ta nebyla obsluhována, přičemž náhradní zastávkou se stala ta bývalá (u odbočky ze silnice číslo II/107). Vpodvečer postihlo omezení kvůli nesjízdné vozovce také linku číslo 350 na Praze-západ. Pro autobusy se stala dočasně nedostupnou obec Úholičky. Také v tomto regionu se kalamitní stav neobešel bez zpoždění.

Dopravně bezpečnostní akce.
Všichni profesionální řidiči jako profíci nejeli. Autobusy ale byly v pořádku

V souvislosti s návratem zimních poměrů zaznamenali policisté větší počet dopravních nehod. Nebývalý nárůst bouraček vpodvečer potvrzoval krizovou situaci zvláště na Praze-východ. Naštěstí se většinou jednalo jen o ťukance s pomačkanými plechy či o auta sjetá do příkopu, což se obešlo bez úrazů; zranění naštěstí nepřinesly ani nárazy osobních aut do stromu či do svodidel. Více nehod bylo hlášeno také z Kladenska; přímo v Kladně se v kročehlavské Vinšově ulici dokonce srazily osobní auto a autobus – naštěstí ani zde se nikomu nic nestalo. Na Kladensku také policisté vydali varování před ledovkou u obce Bratronice. Ojedinělé nezůstaly havárie ani na Rakovnicku, Benešovsku, Kutnohorsku, Kolínsku a Mladoboleslavsku.

Předpovědi meteorologů naznačují, že situace by se měla zlepšovat. Výstraha varující před novou sněhovou pokrývkou (ve středních Čechách vydaná pouze pro Benešovsko, Berounsko, Kolínsko, Kutnohorsko, Mladoboleslavsko, Nymbursko a Prahu-východ) platila jen do 17. hodiny. Vzhledem k postupu okluzní fronty spojené s tlakovou níží k severu se během večera očekává slábnutí srážek a v noci postupné ubývání oblačnosti. Řidiči však musejí být nadále ve střehu a počítat s tím, že se na vozovkách mohou setkat s náledím a zmrazky. Vyloučeny nejsou ani mrznoucí mlhy.

Poděbradská záložna.
Nové středočeské památky připomínají výrobu piva a život smetánky