Policisté se podle jejích slov vydali na kontrolu do průmyslové zóny Úžice u dálnice D8. „V průběhu celého opatření bylo kontrolováno celkem 13 státních příslušníků Ukrajiny, kteří se prokázali padělanými doklady Rumunska,“ Šteinerová.

Cizinci jsou nyní podezřelí z padělání veřejné listiny – a navíc se rozjel úřední postup směřující k tomu, aby naši zemi opustili. „Budou nyní umístěni do záchytného zařízení pro cizince za účelem realizace správního vyhoštění,“ potvrdila Šteinerová.

Rumunské doklady jsou podle zjištění Deníku mezi cizinci z takzvaných třetích zemí, kteří se u nás snaží „zlegalizovat“ svoji pracovní sílu tím, že se vydávají za občany zemí Evropské unie, obzvlášť populární. Považují se totiž za dokumenty, jež z těch „evropských“ padělatelé napodobí nejsnáz. Navíc je poměrně malé riziko, že by se k nim někdo snažil promlouvat v jejich údajné mateřštině (přičemž by nejspíš vyšlo najevo, že jejich rodný jazyk je ve skutečnosti jiný, než naznačují dokumenty). Na rozdíl od občanů Evropské unie potřebují ostatní cizinci k práci na našem území povolení.

Ilustrační foto.
Zákazy návštěv a zavírání školek. Je tu epidemie