Počtem nakažených osob hlavní město jednoznačně vévodí republikovému porovnání, a to dlouhodobě; střední Čechy zůstávají v závěsu – byť s velkým odstupem. Následují kraje Moravskoslezský (239 nakažených), Olomoucký (273), Jihomoravský (175) a Ústecký (139).

ON-LINE ke koronaviru ZDE

Trochu jinak vyznívá srovnání počtů osob s Covid-19 přepočtených na sto tisíc obyvatel. Opět je v čele Praha s hodnotou 58,12, následují však kraje Olomoucký (43,16), Karlovarský (33,87) – a teprve na čtvrtém pořadí stojí střední Čechy s údajem 28,21 přepočteného pacienta.

V celé republice je téměř 3000 nakažených

Celorepublikově ministerstvo večer evidovalo 2942 osob s prokázaným onemocněním Covid-19. Další údaje pocházejí stále z rána: 11 uzdravených a 17 úmrtí.

Sokolovna Hostivice je dočasnou služebnou záchranky.
Od seniorů se záchranáři odstěhovali, aby je neohrožovali

Krajská hygienická stanice, která uplatňuje jinou metodu počítání v podobě verifikovaných případů, v pondělí dopoledne udávala ve Středočeském kraji 308 potvrzených onemocnění.

Hygienici také uvedli, že k testování zatím v kraji indikovali 1820 lidí a počet aktuálně platných jimi vydaných karantén dosahuje rovné stovky. O obojím však vedle epidemiologů hygieny rozhodují rovněž lékaři.

Nejvíce onemocnění zaznamenali hygienici na Praze-východ, následují Kladensko, Praha-západ a Benešovsko. Pak jsou na stejné úrovni Mělnicko s Příbramskem.

Jakub Šťástka
SLOUPEK: Takového "zaracha" jsme ještě nedostali

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník