„Ozvali se svědci, zjišťujeme od nich informace, které by nám pomohly objasnit nehodový děj," řekla mluvčí. Policisté také shromažďují výpovědi cestujících z havarovaného autobusu. U některých to ale nedovoluje zdravotní stav.

Tragická nehoda autobusu u Horoměřic na Praze - západ v pátek 12.ledna.
Tragická nehoda autobusu u Prahy. Tři lidé zemřeli, desítky zraněných

Zahynula i řidička osobního vozu 

Linkový autobus se v pátek střetl s osobním vozem a vyjel ze silnice, kde narazil do stromu. V autobuse zahynul řidič a jeden z cestujících. Zahynula i řidička osobního automobilu. Jak popsala jedna z cestujících, řidič autobusu troubil,  a potom přišel náraz.  

„Sesunuli jsme se na sebe. Stihla jsem si v hlavě říct, že jsme všichni v pohodě. Pak ale přišel druhý náraz," uvedla žena. „Muži, kteří tam byli, si hned vzali kladívko a snažili se rozbít sklo, abychom se dostali ven. Spousta lidí začala kopat do dveří. Autobus byl převrácený na jeden bok," doplnila žena.

Tragická nehoda autobusu u Horoměřic na Praze - západ v pátek 12.ledna.
Arriva i policie žádají o pomoc svědky nehody autobusu u Horoměřic

Největší dopravní nehoda autobusu 

Záchranáři začali zraněné vozit do traumacenter pražských nemocnic. Šest lidí bylo zraněno vážně, devět lidí utrpělo středně těžká zranění, třicet lidí bylo zraněno lehce. Mezi zraněnými bylo 12 dětí. Dva pacienty, z čehož bylo jedno dítě, museli záchranáři uvést do umělého spánku a napojit je na plicní ventilaci.

Pražská záchranná služba uvedla, že jde o největší dopravní nehodu autobusu, u které zasahovala od 90. let. Firma Arriva, které autobus patří, vyzvala účastníky nehody a blízké zraněných, aby se jí ozvali. Chce se s nimi spojit kvůli odškodnění.

V druhém kole prezidentské volby vyzve Miloše Zemana Jiří Drahoš
Ve středních Čechách vyhrál Miloš Zeman, na záda mu dýchá Jiří Drahoš