Muž, který v automobilu cestoval, nehodu nepřežil. Utrpěl zranění neslučitelná se životem – což nemohlo zvrátit ani to, že ihned přispěchali na pomoc svědci nehody, kteří všechny zraněné z auta vyprostili a snažili se poskytovat první pomoc. Dvě vážně zraněné ženy, jež rovněž seděly v tomto vozidle, transportovali záchranáři do nemocnice; jednu z nich pomocí helikoptéry.

V motoráku se nikomu nic nestalo. Okolnosti tragické nehody zůstávají předmětem šetření – nicméně v případě srážek na přejezdech bývá obvyklé, že vina není na straně železnice.

Ilustrační foto.
Podezřelá poštovní zásilka vyvolala ve Švermově rozruch

Mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová připomněla, že záchranných složek byla na místě celá řada. „Jelikož se událost stala téměř na hranici kraje, byl poplach vyhlášen nejen kladenským profesionálním hasičům a dobrovolné jednotce z Unhoště, ale v rámci mezikrajské spolupráce také pražským profesionálním jednotkám ze stanice Petřiny a z Letiště Václava Havla Praha. Vzhledem k tomu, že ke střetu došlo na železničním přejezdu, byly k události povolány také jednotky Správy železnic z Prahy a Kralup nad Vltavou,“ vypočetla Fliegerová.

„Hasiči provedli protipožární opatření a pomáhali zdravotníkům s resuscitací jedné osoby. I přes veškerou jejich snahu tato osoba svým zraněním podlehla,“ konstatovala dále.

Doprava na příměstské trati se mezi městem Hostivice a obcí Středokluky zastavila až do večera. Na lince S54 byla zavedena náhradní autobusová doprava, následky tragické nehody pocítili i cestující ve výletním vlaku Cyklohráček.

Cyklohráček
Ve vlaku s hernami je omezené hraní. Kvůli koronaviru