Kovářová zdůraznila, že je to hodně práce. Připomněla v té souvislosti působení někdejšího hejtmana Miloše Petery (ČSSD), který se nyní stal statutárním náměstkem hejtmanky s kompetencí pro životní prostředí a zemědělství. Jako hejtman měl na starosti i oblast dopravy – a vzhledem k návalům práce prý jeho návštěvy na jednání výboru pro dopravu bylo možné spočítat na prstech jedná ruky. „Regionální rozvoj je stejně těžký,“ upozornila Kovářová. Vyjádřila obavy, aby kvalita výkonu některé z funkcí neutrpěla.

Nová koalice vládne od úterka Středočeskému kraji. Hnutí ANO vypovědělo koaliční smlouvu STAN, ODS a Nezávislým Středočechům. Dohodlo se na spolupráci s ČSSD a podporuje je i KSČM. Na snímku tisková konference hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO).
Středočeskému kraji nově vládne ANO s ČSSD a podporou KSČM

Deníku Jermanová řekla, že se se bude snažit stihnout vše – už proto, že z Benešovska byla do sněmovny zvolena jako jediná, přičemž dostala téměř 15 tisíc preferenčních hlasů. Nicméně během měsíce, do svolání ustavující schůze Poslanecké sněmovny, ještě uváží své možnosti. Zastupitele Jermanová upozornila, že i Kovářová zastává několik funkcí – a zvládá to. A ujistila, že bude dobrá. „Celý rok pracuji velmi intenzivně,“ řekla zastupitelům.

Jasně však dala najevo: na kraji zůstane děj se co děj. Pokud to nepůjde a bude postavena před nutnost volby, obětuje poslanecký mandát. „Na kraji zůstávám, ten je pro mě prioritní,“ konstatovala zcela jednoznačně.

Ilustrační foto.
Revoluce ve středočeské koalici vrací do hry žákovské jízdné
Krajský úřad Středočeského kraje v Praze.
Středočeská koalice padla, hnutí ANO poslalo partnerům písemné sbohem