Náborový příspěvek ve výši 300 až 500 tisíc korun pro všeobecnou zdravotní sestru, který nabízí kladenská nemocnice, se ale spíše míjí účinkem. Ani takto vysoká částka nedokázala dosud přilákat nikoho, kdo by vydržel. „Na výzvu reagovalo do současnosti zhruba pět lidí, ale nevydržel nikdo. Z různých důvodů. Náborový příspěvek je stále 500 tisíc korun pro zdravotní sestru interního oddělení a 300 tisíc korun na urologii," potvrdila Olga Oliveriusová, mluvčí Oblastní nemocnice Kladno.

Ještě v prosinci loňského roku chybělo v kladenské nemocnici chybělo okolo padesáti sester na všech odděleních, největší nedostatek jich je přitom na urologii a na interně. Průběžně se stavy zdravotnického personálu doplňují a mění, ale i tak je deficit velký,“ upřesnila mluvčí. Chod jednotlivých oddělení to sice nenarušuje, na zdravotní sestry jsou ale ve službách kladeny velké nároky.

Podobně vysoké příspěvky nabízí i Masarykova nemocnice v Rakovníku. Zde mají pro sestry, porodní asistentky, fyzioterapeuty či radiologické asistenty připraveno 60 až 100 tisíc, pokud mají zájemci příslušnou specializaci. Pro lékaře pak nabízejí příspěvek 150 tisíc pro absolventy a 300 tisíc pro atestované. V obou případech se vyplácí na tři části.

„Dohoda o setrvání v pracovním poměru je podle odbornosti 3 až 5 let, samozřejmě mohou ukončit poměr dříve, ale vrací potom poměrnou část příspěvku. Výši příspěvků jsme v posledních třech let nenavyšovali," informovala Markéta Palková, náměstkyně pro ošetřovatelskou péči.

V hlavním městě z oslovených nemocnic nabízejí peníze zdravotním sestrám v Ústřední vojenské nemocnici.

Podle aktuálních inzerátů je mohou získat například sestry v operativním týmu sester nebo třeba na oddělení dlouhodobé nebo paliativní péče. Při plném úvazku jde o částku 60 tisíc korun, která je vyplácena ve třech částech v průběhu prvních čtyřiadvaceti měsíců.

Ilustrační foto. Školáci.
Nezdařené přijímací zkoušky nemusí být katastrofa. Vyjde to jinde, radí Pecková

Na podobný příspěvek si pak mohou sáhnout zájemci o práci sestry v Oblastní nemocnici v Kolíně. Zde náborový příspěvek ve výši 60 tisíc nabízejí pouze pro zdravotní sestry, pro lékaře žádný takový příspěvek v Kolíně není.

Rehabilitační nemocnici Beroun a Nemocnici Hořovice, které vlastní společnost Akeso, poskytují finanční náborové příspěvky dle odbornosti a na vybrané pozice. Jejich výši ale mluvčí nemocnic Petra Horáková nesdělila. Nicméně společně s finančními prostředky lákají nové posily i na širokou řadu benefitů, jako jsou například podnikové byty či školky v areálu obou nemocnic.

Nymburská nemocnice nechce jít cestou klasických náborových příspěvků. Podle mluvčí nemocnice Michaely Prchlíkové odměňuje zaměstnance, pokud doporučí člověka, o nějž nemocnice má zájem a přijme jej. „Nechceme, aby k nám lidé přicházeli jen kvůli penězům za náborový příspěvek. Máme vlastní systém benefitů, který pak nabízíme našim zaměstnancům. Například dostanou kreditní kartu, z níž mohou využívat příspěvky při nákupech, při vstupu na kulturní akce nebo třeba do aquaparků,“ řekla Prchlíková.

Preventivně bezpečnostní akce "Na kole jen s přilbou".
Na kole jen s přilbou. Cyklistická helma může při nehodě zachránit život

V pražské Nemocnici na Františku aktuálně hledají jedenáct lékařů a šest sester a náborové příspěvky zde také neposkytují. „Všem našim zaměstnancům nabízíme zajímavé benefity, jako je například příspěvek na penzijní připojištění nebo penzijní spoření, kartu Sodexo s příspěvkem na kulturu, sport, vzdělávání nebo dovolenou, možnost ubytování v centru Prahy za zaměstnanecké ceny a další. Naši zaměstnanci mají také možnost podat si žádost o služební byt na Praze 1,“ vyjmenovala některé z benefitů mluvčí nemocnice Lucie Krausová.

Bez „podpisového bonusu“ známého ze sportu najímá personál i Fakultní Thomayerova nemocnice nebo Fakultní nemocnice Motol. Ve Středočeském kraji pak třeba mělnická nemocnice.