„V cyklistické přilbě jsem pásku ještě nepřestříhával,“ poznamenal na facebooku – s dodatkem, že u cyklostezky to ale vlastně ani jinak nešlo. „Díky takovým stavbám jsou si lidé ze sousedních obcí zase o kousek blíž,“ prohlásil – přičemž obzvlášť ocenil roli, jakou sehrál starosta Mratína Jiří Falek (Mratín pro občany). Borecký poznamenal, že se vše podařilo nejen díky aktivitě starosty a jeho týmu, ale také s pomocí příspěvků od Státního fondu dopravní infrastruktury i od kraje. Mimochodem: v tmavém saku se dostavil starosta Měšic Martin Čacký (Měšický Kruh).

Ilustrační foto.
Velké čarodějnické ohně být nemají. Hasiči uvítají nahlášení i těch malých

Hejtmanka Pecková věří, že v brzké době si bude moci zajet vyzkoušet, jak se jezdí po nově vybudovaných úsecích cyklostezek, také do dalších částí středních Čech. S Boreckým se shodla, že pro oba šlo o „jejich první cyklostezku“ v krajských funkcích – a dozajista nikoli poslední. Budování dalších podle Boreckého napomůže i nový krajský dotační fond na podporu budování cyklistické infrastruktury.

Ve středu krajský úřad informoval na svém webu, že již loni Středočeský kraj obci Mratín na tento projekt přispěl – a to částkou 1,317 milionu korun.