Žena policisty požádala o pomoc při pátrání po 81letém otci, který se nevrátil z procházky se psem. Zvíře přiběhlo domů samo. Čtyřnohý svědek ovšem nic nepoví, a tak se ve městě rozjela pátrací akce. S ohledem na mužův věk i zdravotní stav velmi rozsáhlá.

Do akce se zapojili policisté z obvodních oddělení v Řevnicích, Mníšku pod Brdy, Karlštejna, Berouna i psovod z Kladna, dále černošičtí strážníci, profesionální hasiči z Řevnic a také příslušníci dobrovolných sborů Dobřichovice Mokropsy, vypočetla ve středu policistka Jana Dětská. „Probíhalo pátrání v širokém okolí, ale bylo stále negativní. Před 22. hodinou se do pátrací akce zapojil také vrtulník Letecké služby Policie ČR,“ přiblížila vývoj událostí.

Právě posádka helikoptéry pozemní týmy nasměrovala tam, kam bylo třeba. „Pohřešovaný muž byl nalezen v rokli nedaleko své chaty,“ uvedla Dětská. Později vysvětloval, že do rokle spadl – a nemohl se dostat ven. Za pomoci nosítek ho vytáhli hasiči. Pak už se podchlazeného pacienta ujali záchranáři, kteří ho převezli do Prahy do nemocnice.

Ilustrační foto
Třicítku kontrolovaných cizinců čeká vyhoštění