Nakonec se to potvrdilo jen zčásti – přičemž se ukázalo, že nešlo o závažné nebezpečí. Jasno totiž záhy přineslo zkoumání kamerových záznamů. Incident se týkal pouze sjezdové větve ve směru na Brno na exitu 21. Tam řidič špatně sjel, načež se na sjezdové větvi otočil, aby najel zpět na D1 a pokračoval správným směrem. V protisměru tedy urazil asi 50 metrů.

Šlo ovšem o zcela nesprávný postup. V případě podobného omylu je třeba plynule pokračovat v jízdě a následně najet na správnou trasu. Také třeba v případě, že řidič najede omylem na zpoplatněný úsek dálnice, ačkoli vozidlo nemá dálniční známku, je jediným řešením pokračovat v jízdě až k nejbližšímu sjezdu – a tam dálnici opustit. Couvání, či dokonce otáčení vozidla na dálnici je zcela nepřípustné.

Ranní provoz na dálnicích je uprostřed víkendu naštěstí poměrně nízký. Ostatní řidiče nicméně policie varovala nejen v dopravních informacích zveřejňovaných na webu, ale i přímo do aut: k opatrnosti mezi 15. a 21. kilometrem vybídla i prostřednictvím rozhlasového dopravního zpravodajství.