V pondělí 11. února na krajském úřadu, kde SIC sídlí, podepsali tento dokument Terry Halvorsen jménem Samsung Electronics America a za SIC ředitel jeho divize Business Martin Brummel. Tento krok lze vnímat i jako středočeský příspěvek do debat kolem snah odstavit v některých zemích od podílu na budování infrastruktury 5G technologií jinou významnou společnost působící v tomto oboru, a to čínskou firmu Huawei.

Spolupráce inovačního centra se společností Samsung se má podle Kremrové zaměřit na ověření přínosů veřejné i neveřejné bezdrátové komunikace pro komerční i veřejnou sféru ve Středočeském kraji. „Pro obyvatele středních Čech by to znamenalo nejen rychlejší internet v mobilních telefonech, ale především využití technologie v průmyslu, robotice, dopravě nebo zdravotnictví,“ poznamenala Kremrová. Připomněla, že už loni týmy SIC a firmy Samsung za účasti expertů z ČVUT pracovaly na technické studii proveditelnosti plánované laboratoře pro výzkum 5G – a pro letošek se právě společně se Samsungem chystá pilotní 5G řešení v Nupakách. Tedy prozatím. „Dále v návaznosti na vývoj situace na celostátní úrovni ohledně přidělování příslušných frekvencí i v dalších lokalitách Středočeského kraje,“ doplnila Kremrová.

Střední Čechy (17. 2. 2020) – Tiskovou konferenci uspořádala v pondělí po jednání krajských radních hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO).  Mimo jiné připomněla, že na veletrhu cestovních příležitostí Holiday World, který se usku
Kdo se snaží, ocenění získá, chválí hejtmanka úspěch na veletrhu

Brummel upřesnil, že spolupráce se vlastně rozběhla už před rokem. „Vzájemná výměna informací, dat a vlastní příprava projektu probíhala od jara loňského roku na několika místech Středočeského kraje, v Německu i v americkém Washingtonu, kde jsme měli možnost navštívit modelovou budovu pro zcela bezdrátové řešení IT infrastruktury,“ připomněl, že ukázky toho, co se nyní připravuje i pro střední Čechy, už v zámoří viděl na vlastní oči.

Dohodu o spolupráci, kterou krajské inovační centrum uzavřelo právě se společností Samsung, ocenila hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO). „Jsem ráda, že budeme spolupracovat s takto prestižním partnerem, který klade také zásadní důraz na zajištění bezpečnosti 5G sítí,“ zdůraznila. Ocenila současně zkušenosti, které má partnerská firma s uplatněním nejmodernějších technologií na globální úrovni.

ControlArt
Ve středních Čechách vzniká světově unikátní hlídač rezivění