K plamenům řádícím poblíž Klučova, na poli mezi vesnicemi Lstiboř a Žhery, přivolal hasiče telefonát na tísňovou linku 14 minut před devátou večer. Třebaže do boje s ohněm ihned vyrazili profesionální hasiči z Českého Brodu a na pomoc jim vyjeli příslušníci dobrovolných sborů z Peček a Poříčan, moc se toho zachránit nedalo.

Zdroj: Youtube

Když deset minut po ohlášení požáru dorazila na místo první jednotka, kombajn už byl v jednom ohni – zasažen v plném rozsahu, jak stojí v záznamu o zásahu – a plameny se začínaly rozšiřovat i na posekané pole, informoval Petr Svoboda z centrály středočeských hasičů. „Hasiči pomocí přední lafetové proudnice provedli prvotní zásah a tím zabránili rozšíření požáru na neposekanou část s řepkou. Následovalo dohašování pomocí vysokotlakého proudu,“ konstatoval.

Zdroj: Youtube

Třebaže se plameny podařilo zlikvidovat ještě předtím, než padla tma, dobrovolná jednotka z Poříčan zůstala na místě po celou noc. Jejím úkolem bylo dohlédnout, aby se již uhašený požár vlivem větru případně opět nerozhořel.

Hašení nočního požáru autodílny zabralo i dopoledne
Hašení nočního požáru autodílny zabralo i dopoledne