Již na sklonku června odstartovala série výluk na trati Praha–Lysá nad Labem–Nymburk, plánovaných do druhé poloviny září. Opravují se koleje i trolejové vedení jak na území hlavního města, tak kolem Čelákovic, Lysé nad Labem a Kostomlat nad Labem.

Aktuální již je také omezení na Berounsku, kde je do 11. července omezen provoz osobních vlaků v úseku Řevnice–Karlštejn. V první polovině srpna se bude pracovat na trati Praha–Nučice–Beroun, ve druhé polovině pak oprava trati omezí provoz v úseku Praha-Radotín – Dobřichovice.

Ilustrační foto
Začaly prázdniny, přichází doba táborová

Na Mladoboleslavsku se většina výluk chystá na období celozávodní dovolené automobilky Škoda Auto, která ve většině provozů připadá na druhý a třetí týden v červenci. Opravy jsou připraveny u Mnichova Hradiště, provoz omezují také práce na mostě přímo v Mladé Boleslavi. Od 9. do 20. července bude mimo provoz úsek Mladá Boleslav hl. n.–Luštěnice a mezi 12. a 20. červencem se nebude jezdit ani v úseku Veleliby–Čachovice na spojnici Mladé Boleslavi s Nymburkem.

Spalničky. Ilustrační foto.
Spalničky zatím stále necouvly. Objevil se další případ

Na Kladensku se od 9. do 27. července musí přestupovat do náhradních autobusů v úseku Středokluky–Noutonice, což ovlivní i výletní víkendový vlak Cyklohráček. Celé léto se pak nebude jezdit mezi Slaným a Zlonicemi. Od třetí dekády července omezí provoz opravy úseku Praha-Čakovice–Neratovice. V první polovině srpna budou pasažéři železnice muset přestoupit do náhradních autobusů také na trati mezi Čelákovicemi a Brandýsem nad Labem. Pro Rakovnicko pak bude nejpalčivější dvouměsíční uzavření trati mezi Nižborem a Roztoky u Křivoklátu, začínající 17. srpna.

„Detailní informace o výlukových opatřeních najdou cestující na webu www.cd.cz/omezeniprovozu, v mobilní aplikaci Můj vlak a na vývěskách ve stanicích,“ připomněl Petr Šťáhlavský z centrály Českých drah. S tím, že některá výluková opatření jsou aktuálně v přípravě – a podrobné informace o změnách v jízdních řádech budou zveřejněny v průběhu léta.

Ilustrační foto
Červenec a srpen jsou hrozbou nejen pro zdraví dětí