Nicméně podle hostů, kteří zde nocovali, je jeho úroveň poměrně špatná, což potvrdili i někteří zastupitelé. Noc tu přitom stojí 650 korun na osobu, za dalších sto korun dostane člověk i snídani.

Došlo i na debatu, zda je výhodné a hlavně potřebné zde provozovat hotel. V době, kdy ho měla na starosti Sara, se hospodaření dostávalo do červených čísel, proto se také hledal nájemce. 

„Pokud si správně pamatuji, měsíční výnos z nájemného byl kolem šedesáti tisíc korun," uvedl náměstek primátora Michal Kopal, který býval ředitelem Sary. To jistě není částka, bez níž by se město neobešlo.

Přezkoumání situace

Primátor Raduan Nwelati pak v pátek připustil, že bude nutné situaci kolem hotelu přezkoumat. „Určitě to zvážíme, je klidně možné, že se ukáže, že by bylo vhodnější využít objekt jinak. V úvahu přichází třeba malometrážní byty, bydlení pro seniory či nějaké školní zařízení," uvedl primátor. 

Zároveň dodal, že například základní škola speciální, sídlící Na Celně, hledá nové prostory. Přestože je zřizována krajem, město je ochotné nabídnout pomoc.

Čtěte také: Hotely v Česku jsou hlavně na Silvestra na horách plné