Deníku v úterý řekla, že by určitě zúročila i zkušenosti z letitého působení ve zdravotnictví i ze své činnosti na kraji, kde rok pracovala jako radní pro oblast sociálních věcí a od října, kdy došlo k zásadním změnám v krajské koalici, převzala odpovědnost za středočeské zdravotnictví. Neopomněla přitom pochválit, jak zdatně si nyní vede její nástupkyně s odpovědností za sociální věci Aneta Heřmanová (ČSSD).

Nová koalice vládne od úterka Středočeskému kraji. Hnutí ANO vypovědělo koaliční smlouvu STAN, ODS a Nezávislým Středočechům. Dohodlo se na spolupráci s ČSSD a podporuje je i KSČM. Na snímku tisková konference hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO).
Středočeští radní chtějí dotovat dojíždění žáků i pohyb policistů v ulicích

Zdůraznila ale, že zatím je pouze kandidátkou na ministerský post. Pokud by skutečně byla jmenována, funkce radní by se vzdala. „Výkon funkcí by určitě nebyl slučitelný,“ konstatovala. O tom, zda si ponechá mandát krajské zastupitelky, nebo působení na úrovni kraje opustí úplně, by se rozhodovala až následně.

Kdo by se měl stát nástupkyní Němcové v případě jejího odchodu, hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO) nechtěla v úterý komentovat. „Pořád je ještě členkou rady,“ zdůraznila na adresu Němcové. „Dokud nebude jmenována ministryní, nebudu se k tomu vyjadřovat,“ prohlásila.

Ilustrační foto
Noční komplikace v dopravě přinášely led i oheň
Nové jízdní řády Českých drah, které budou platit od neděle, představili v pondělí na tiskové konferenci v Praze ředitel pražské organizace Ropid Petr Tomčík, ředitel Integrované dopravy Středočeského kraje (IDSK) Petr Tomčík a regionální obchodní ředitel
Nové vlaky, více spojů, lepší přestupování. Přichází nový jízdní řád