Zakladatel jejich sítě Ludvík Hess Deníku obratem sdělil, že v historii příbramského babyboxu se jednalo o již čtvrté děťátko. „Bylo pečlivě zabalené v zavinovačce s čepičkou na hlavě. Soudě podle růžové čepičky tipuju na holčičku. Ale definitivní informaci dostanu, až zavolám do příbramské nemocnice,“ svěřil se „Babydědek Lu“ s prvními pocity.

Nemýlil se, potvrdily sestra Martina a ošetřující lékařka Eva Motyčková. Podle nich je holčička na první pohled zdravá, narozená v úterý, s pupečníkem ošetřeným kouskem fáče. „Nějaké jméno měly přichystané, ale prosadím jméno Nela,“ připomněl Hess. Jasno měl hned: miminko se bude jmenovat podle dcery majitele bezpečností agentury, která je hlavním mecenášem příbramského baboboxu.

Hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO).
Zákazy neodmítám, ale nepodporuji, vysvětluje hejtmanka k omezování kamionů

Kdyby šlo o chlapečka, možná by Hess prosazoval jméno Martin. Podle poslance Martina Kupky (ODS), který v minulosti jako náměstek hejtmanky Středočeského kraje s kompetencí pro oblast zdravotnictví významně pomohl při jednání o instalaci nového babyboxu.

„Nela je pátým letošním děťátkem – a skóre holky versus kluci zvýšila na 95:72,“ poznamenal v noci Hess. Připomněl, že odložené děti mu radost nedělají – nicméně využití právě babyboxu v Příbrami mu přináší „jisté zadostiučinění“.

Videosouhrn 3. dubna 2018
Masakr v lese, obří vejce a tradiční mrskačka: prohlédněte si videa dne