Informaci potvrdila mluvčí hygienické stanice Dana Šalamunová. „Za neděli nepřibyl na Kutnohorsku žádný pozitivně testovaný případ. V celém kraji přibyly v tento den pouze tři případy. Týkalo se to regionů Praha východ a Praha západ,“ uvedla mluvčí hygienické stanice.

Testování na koronavirus. Ilustrační foto
Na Kutnohorsku přibylo za sobotu sedm nových případů

Se sobotním přírůstkem sedmi nových případů tak zůstává na Kutnohorsku v současné době 46 nakažených. Nedělní nulový přírůstek je však podle Dany Šalamunové důvodem k mírnému optimismu. „Může to být začátek optimistického scénáře. Samozřejmě situaci budeme vyhodnocovat i další dny, z jednoho dne nemůžeme dělat žádné větší závěry,“ konstatovala mluvčí Středočeské hygienické stanice.

Krizový štáb by se měl v Kutné Hoře sejít v závěru příštího týdne. Podle Dany Šalamunové není vyloučeno, že v případě dobrého vývoje situace dojde opět ke zmírnění opatření, která byla zavedena od sobotní půlnoci. Od té doby musí lidé v tomto regionu opět nosit roušky v uzavřených prostorách, dodržovat rozestupy a kulturní akce jsou limitovány počty 200 lidí vevnitř a 300 lidí na venkovních akcích.

Ilustrační foto
PŘEHLEDNĚ: Jaká opatření platí na Kutnohorsku?