„Odcizená platební karta byla ještě téhož dne zneužita neznámou ženou 
v bankomatu v Berouně 
k neoprávněnému výběru finanční hotovosti. Jednání neznámé ženy zachytil kamerový systém bankomatu a policisté mají k dispozici její fotografii," uvedla k případu mluvčí Policie ČR Marcela Pučelíková. Ta zároveň nevylučuje, že zloděj peněženky a žena, která se snažila zneužít kartu v bankomatu, může být stejná osoba.

Ženě se podařilo z bankomatu hotovost získat. Ale trestní stíhání by jí hrozilo i ve chvíli, kdy by se jí výběr z bankomatu na cizí kartu nepodařil. „Pokud jste ženu na snímku poznali, kontaktujte policejní obvodní oddělení Králův Dvůr, telefon 974 872 740 nebo na linku 158," požádala občany o spolupráci Marcela Pučelíková. Zloději či zlodějce hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Berounský deník hovořil s jednou ze zaměstnankyň hypermarketu: „Jsme z toho špatní všichni. To, že lidi kradou v obchodech, je bohužel běžné. Stává se to všude. V regálech třeba najdeme obaly od snědených sušenek. Nebo se snaží něco propašovat v obalech v jiném zboží. Vynalézavost v tomto směru nezná mezí. Ale že se nestydí okrádat i zaměstnankyně, to je děs."

Čtěte také: Zloděj v Berouně ukradl řidiči autobusu tisíce korun