„Na webu www.lidl-rakosnickova-hriste.cz může každý ze svojí e-mailové adresy poslat jeden hlas denně. Vlastní mailová adresa je nutná k potvrzení hlasovacího odkazu, aby byl hlas platný," upozornila zastupitelka Blanka Vilasová.

Ten, kdo má facebookový profil, může odeslat další hlas každý den také z tohoto „kanálu", a tím jejich 24hodinový limit zdvojnásobí. Vilasová chce vyburcovat k této aktivitě co nejvíc lidí v regionu, nejen maminky s malými dětmi, aby pro Rákosníčkovo hřiště něco udělali.

Vloni skončily Sedlčany ve stejné soutěži v kategorii měst do deseti tisíc obyvatel s 4917 zaslanými hlasy na šestém místě. Lidl postavil hřiště v úspěšnějších Hostivicích, Novém Bydžově a Mnichově Hradišti. Vítězné Hostivice nasbíraly 29 114 hlasů, mají se tedy patrioti sedlčanského regionu co činit!

Postaveno za dva týdny

Výhra ale stojí za to - hřiště má hodnotu 1,5 milionu korun a po jeho postavení, které trvá přibližně dva týdny, je předáno městu do vlastnictví. Stát by mohlo na městském pozemku U Háječku. Vedoucí projektu Rákosníčkova hřiště s lokalitou na okraji města předběžně souhlasil.

„Snažíme se oslovit všechny věkové kategorie lidí, protože snad v každé rodině děti jsou. Ale i kdyby nebyly, tak přece každý může tímto způsobem udělat něco prospěšného pro toho druhého," je přesvědčena zastupitelka Vilasová.

Hřiště jsou dvojího typu - buď o rozměrech 14x17 metrů nebo 10x23 metrů, aby mohla být podle velikosti pozemku vytvořena na míru. Výsledky budou známy přibližně v polovině března. Výstavba prvních Rákosníčkových hřišť letos začne v dubnu a poslední by měla být dokončena v září, aby si je děti už letos pořádně užily.

Čtěte také: Hřiště rozhádalo Vsetíňany. Rákosníčkovo hřiště na Trávníkách nechtějí

Marie Břeňová