Drama se začalo odehrávat čtvrt hodiny po páté odpolední v jedné z provozoven nákupních řetězců v nedaleké obchodní zóně. Tam zákazníky překvapil nejprve pohled na muže s jednou rukou pokapanou a druhou zcela zbrocenou krví – a následně na poměrně masivní krevní stopy v prostoru vstupních dveří i kolem pokladen.

Na parkovišti před obchodem bylo sice možno zaslechnout spekulace o potyčce mezi zákazníky, podle informací Deníku se ale události odehrály jinak. Co, jak a proč se stalo, zůstává předmětem šetření; zdá se však pravděpodobné, že zraněným mužem byl někdejší parter jedné ze zaměstnankyň. Ten si zřejmě se ženou přišel promluvit na její pracoviště a neúspěšně se domáhal toho, aby se k ní dostal.

Ilustrační foto městská policie
Do auta strážníků odklánějících provoz před nehodou narazilo další vozidlo

Vykřikující muž v červeno-černé bundě s flaškou v ruce se nejprve dostavil k jedné z kas a požádal pokladní, aby přivolal konkrétní kolegyni. Vzápětí ho vyvedla ochranka na vzduch; její reakce poté, co vstoupil na prodejní plochu a odtud se pokusil proniknout do zázemí prodejny, byla velmi rychlá. Nepřineslo to však konec rozruchu: tohle byl teprve začátek.

Červeno-černá bunda byla vzápětí zpět. Láhev už muž nedržel, zato se v prostorách prodejny pohyboval se zkrvenýma rukama. Co se stalo, dával tušit pohled na střepy ležící na zemi nedaleko vchodu, od nichž se dovnitř táhla krvavá stopa. Záhy však prodejnu opustil; přivolané složky integrovaného záchranného systému ho zastihly až opodál.

Událost, jejíž následky zůstávaly až do úklidu skutečně nepřehlédnutelné, vyvolala řadu úvah o možných souvislostech či pozadí. Jednomu z pozorných nakupujících například neuniklo, že ženský hlas z rozhlasu v obchodě vyzýval jednu ze zaměstnankyň, aby se dostavila k pokladnám – a to s dodatkem, který zněl skoro jako povzdech: „Návštěva“. Vzápětí se prodejnou rozeznělo hlášení, že ona nikam nepůjde. „To vypadá, jako kdyby něco tušila,“ svěřil se zákazník se svým postřehem.

Velikonoční jarmark, který se v sobotu konal v Kulturním klubu Žebrák, přilákal desítky návštěvníků
OBRAZEM: V Žebráku měli velikonoční jarmark