„Žádostí na dofinancování, které bylo možné na krajský úřad podat v termínu 12. až 20. března, se nakonec sešlo z možných 80 celkem 72,“ připomněla radní pro oblast sociálních věcí Aneta Heřmanová (ČSSD). „Všechny byly po pečlivém vyhodnocení doporučeny zastupitelům k odsouhlasení,“ upozornila, že konečné slovo při rozhodování o penězích na navýšení mezd pro zaměstnance s pracovní smlouvou působící v oblasti přímé i nepřímé péče bude mít krajské zastupitelstvo při svém zasedání 26. dubna. V takovýchto případech se od hlasování zastupitelů neočekávají žádné dramatické zvraty.

V rámci mimořádného dotačního řízení je připraveno přes 34 milionů korun – přesně to dělá 34 228 185 Kč. Kraj se na této sumě podílí pěti procenty. Desetina pochází ze státního rozpočtu – a 85 procent z Evropského sociálního fondu.

Nejen pro nové poznatky a zkušenosti, ale i pro úspěch při měření vlastního důvtipu s vrstevníky si zajeli do tušimické elektrárny studenti kladenské průmyslovky Jakub Vážný a Michal Procházka.
Z elektrárny se studenti vrátili nabití novými poznatky
Nemocnice s poliklinikou v Mělníku.
Omezení provozu mělnické nemocnice: oddělení zůstávají uzavřena