Že šlo „jen“ o muže, který si ustlal na tom nejnevhodnějším a velmi nebezpečném místě, se ovšem ukázalo až během zásahu hasičů. Prvotní zjištění bylo záhadně nepochopitelné: na samém vrcholu jednoho z oblouků památkově chráněného mostu Dr. Edvarda Beneše, 12 metrů nad vozovkou, leží postava, která se nehýbe.

Na místo byli vysláni hasiči z Jílového a lezecké družstvo z Řevnic, připomněl Ladislav Holomčík z centrály středočeských hasičů. „Zároveň byl poplach vyhlášen i jednotce sboru dobrovolných hasičů obce Štěchovice, která vyjela i s motorovým člunem,“ doplnil.

Velitel zásahu si po obhlídce situace vyžádal ještě pomoc z Prahy. Z tamější stanice v Radotíně přijel automobilový výsuvný žebřík opatřený košem. Právě ten sehrál rozhodující úlohu. „Pomocí koše se lezci z Řevnic dostali až na vrchol jen něco málo přes metr a půl širokého oblouku ke spícímu muži, kterého nejdříve zajistili a poté probudili,“ poznamenal Holomčík. Po deseti minutách bylo po všem: dotyčného se podařilo v koši bezpečně dopravit na zem.

Případem hazardního chování se dále zabývají policisté.

Spalničky. Ilustrační foto.
Spalničky stále nenechávají lidi na pokoji
Ilustrační foto
Obnažený muž má vysvětlit své počínání soudu