Pro loňský ročník bylo v brdských lesích a podbrdských vesničkách připraveno více než 12 modelových situací, které družstva zdolávala od pátečního večera až do nedělních ranních hodin. Šlo o připravené scény od hromadné havárie v tunelu i s přítomností autubusů po dopravní nehodu, sebevraždu, nehodu v továrně, auto v rybníku až po nehodu paraglidisty v drátech vysokého napětí.

Asistovalo při tom více než 13O figurantů s velmi realistickým maskováním. Finálovou podobu pak situacím dodávaly pyrotechnické efekty jako střelba, výbuchy a zakouřené prostory, které byly použity opravdu velkolepě a atmosféra například u nehody v tunelu byla velmi autentická a nervydrásající, pravá zkouška pro opravdové záchranáře. Nervy všech zůčastněných jsou testovány na sto procent a mohou tak projevit všechny své schopnosti a možná u sebe objevit i nové, dříve netušené.

"Doufáme, že i letos navážeme na úspěch z předchozích let, a že s Asociací záchranářů ČR společně s velmi početným týmem lidí, kteří se rok co rok podílí na úspěchu akce, podaří vdechnout život soutěži i po jedenácté," zve účastníky i diváky na další ročník akce organizáto rakce Lukáš Tláskal.

Zdroj: Youtube

U záchranářů platí, že nejlepším učitelem je praxe a akce je koncipována jako vzdělávací projekt. Díky tomu je každý postup družstva bezprostředně po provedení úkolu vyhodnocen a soutěžícím je dána zpětná vazba. Okamžitě se tak dozvídají, kde udělali chybu, jaké jsou alternativy postupů nebo jaké moderní trendy se k dané situaci vztahují. Vše je o tom soutěžícím ukázat správnou cestu.

Přihlásit se mohou všechny týmy složené ze zdravotníků, dobrovolných hasičů, záchranářů, policistů a podobně. Platí, že v týmu nesmí být žádný lékař a nesmí být postaven z prosfesionálních posádek záchranek. Podrobné infromace k přihlášení a akci jsou na webu ADZČR.

Bledule jarní v přírodní rezervaci Malá a Velká Olšina.
Jaro láká nejen do přírody, ale i do skanzenů
Výuka v ZŠ Mnichovice
Na škole u Prahy zapojili do výuky parkuristy i rodiče. Žáci jim neutíkají