„Jsem rád, že pražští sociální demokraté dostali rozum a s přijetím Jiřího Paroubka do naší strany souhlasí. Osobně souhlasím i s jejich výzvou, aby celé vedení sociální demokracie odstoupilo z funkce,“ reagoval Marek Semerád, předseda kolínských sociálních demokratů, jehož domovská organizace ČSSD v Cerhenicích Jiřího Paroubka přijala za člena již v červnu a přihlášku odeslala právě krajskému výkonnému výboru.

V létě se ale přijetí Jiřího Paroubka u ČSSD na kraji s úspěchem nesetkalo. Zatímco Marek Semerád soudil a soudí, že by bývalý premiér byl pro sociální demokracii dobrou posilou, v červnu na krajské konferenci pro jeho přijetí nebyl nikdo z hlasujících.

Do nové etapy v úterý pokročily plány na spolupráci v oblasti turistického ruchu mezi Středočeským krajem a hlavním městem Prahou.
Podepsáno: Praha a její okolí nejsou v turismu konkurenty, ale partnery

Nyní se situace změnila a konečné rozhodnutí o opětovném vstupu Jiřího Paroubka do ČSSD by mělo padnout zhruba do měsíce. Jiří Paroubek má na Kolínsko částečně i rodinné vazby – vyrůstal tu jeho dědeček, než odešel do Vídně.

Jako ministr pro místní rozvoj a premiér se podílel na rozjezdu investice TPCA v průmyslové zóně. Trochu méně rád patrně vzpomíná na Kolín a květen 2009, kdy právě ve městě nad Labem odstartovala akce Vejce pro Paroubka.

Ilustrační snímek
Kalamitu energetici odvolali, bez proudu už je jen pár domů a rekreační oblasti