Populární atletický stánek, který do povědomí veřejnosti vstoupil hlavně pořádáním desetibojařských mítinků s účastí největších světových hvězd, bude tentokrát dějištěm tří ze čtyř disciplín požárního sportu.

V sobotu diváci viděli v dopoledním programu závody na 100 metrů s překážkami, kde se představí muži HZS, ženy SDH a muži SDH. Stejné obsazení měly i odpolední štafety na 4 x 100 metrů s překážkami.

Nedělní dopoledne patřilo požárnímu útoku, který bývá právem nazýván královskou disciplínou. O co nejlepší časy usilovala všechna družstva mužů i žen.

Krajské soutěže se zúčastnila reprezentace všech devíti územních odborů HZS Středočeského kraje a také po dvanácti družstvech mužů a žen SDH, která ve svých kategoriích zvítězila v okresních kolech.

Součástí soutěže byl výstup do čtvrtého podlaží cvičné věže pomocí jednohákového žebříku. Tato disciplína, kterou absolvovali pouze muži HZS, se jako v minulých letech uskutečnila v rámci Krchlebské věže v sobotu 2. června.

Sokolské „Nazdar!“ se neslo třetí červnovou sobotu Voticemi na Benešovsku. Sokolská župa Blanická uspořádala krajský slet.
Sokolská generálka na Prahu ve Voticích
Ilustrační foto
V práci to jde, volný čas je bída, míní Středočeši