Již v minulých sezonách se zrodil nápad – který byl také s úspěchem vyzkoušen – na spolupráci kraje s Národním památkovým ústavem. Při návštěvníky vybraných státních hradů a zámků, kteří na tyto památky dorazili v dopoledních hodinách, byly připraveny vouchery opravňující odpoledne bezplatně navštívit konkrétní muzeum či obdobný objekt provozovaný v okolí Středočeským krajem. U řady návštěvníků se tahle nabídka setkávala s velmi příznivým ohlasem – a také oba partneři si tuto formu spolupráce pochvalovali; shodli se na jejím pokračování.

Nyní se Středočeský kraj chystá navázat obdobné partnerství také s hoteliéry. Radní pro oblast regionálního rozvoje, cestovního ruchu a sportu Martin Draxler (ANO) v pátek oznámil, že v rámci přímé podpory poskytovatelů ubytovacích služeb mají být obdobné vouchery k dispozici i jim. „Intenzivně na tom pracujeme,“ konstatoval radní. Poukázku na bezplatný vstup do některého z krajských muzeí by podle Draxlerových slov měli dostávat návštěvníci regionu, kteří se ubytují alespoň na dvě noci.

ANKETA DENÍKU: ČEŠI V POHYBU

Kvůli mezinárodní situaci letošní prázdniny strávíme převážně v Česku. Deník se rozhodl zjistit, jak chcete letošní dovolenou strávit právě vy a vaši blízcí. Do speciální ankety se zapojily již stovky čtenářů. Zúčastněte se také a pomozte nám zjistit, jak bude léto v Česku vypadat. Stačí do 20. května 2020 vyplnit anonymní formulář, který najdete na adrese www.cesivpohybu.cz.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch a epidemiolog Roman Prymula
Na koupaliště s rouškou a povolené akce do 300 osob. Vojtěch oznámil další změny
Chorvatský Split. Ilustrační snímek
Bez povinných testů. Čechům pro cestu do Chorvatska stačí rezervace ubytování