Pro cestující je připravena náhradní autobusová doprava XC, která na Kačerov bude jezdit až od hlavního nádraží (od zastávky linky 905 před historickou Fantovou budovou ve Wilsonově ulici). Zvláště pro Pražany je podstatné, že také budou posíleny dvě linky autobusů městské dopravy jezdící na svých běžných trasách, a to 135 (z Florence přes Vršovice a Spořilov na Chodov) a 196 (z Vršovic přes Michli a Kačerov do Braníka a k Smíchovskému nádraží). Cestujícím budou radit informátoři v reflexních vestách.

Ilustrační foto.
Za vybrždění s tragickým následkem soud vyměřil devítiletý trest

První den je možné očekávat zmatky

Z července, kdy byla podobná výluka naplánována rovněž v období státních svátků, si mnozí pasažéři ještě pamatují: první den je možné očekávat zmatky, pak se situace takzvaně usadí. Tentokrát však první den nespadá do období, kdy se centrum Prahy v souvislosti se státním svátkem vylidňuje.

Je to právě naopak: zaplňuje se, přičemž přijíždí i hodně lidí z okolí hlavního města. Našli se proto kritici, jimž se aktuální opatření nezamlouvá ani za mák. S cestováním účastníků demonstrací (stejně jako manifestací a pietních aktů) prostředky veřejné dopravy totiž mohou být spojeny komplikace.

Nymburská radnice. Ilustrační foto
Nymburk k výročí okupace uspořádá happening