Jeho expozice se snaží přiblížit unikátnost kulturně-architektonického dědictví regionu v kombinaci s jedinečným rozvojovým potenciálem. Ukazuje investiční příležitosti – a podobně jako v rámci loňské účasti také připomíná někdejší úspěch: budova laserového centra ELI Beamlines získala v mezinárodní architektonické soutěži ocenění MIPIN Award 2016, což by se mohlo stát příkladem pro další investice.

V souvislosti se zastoupením na jubilejním 30. ročníku veletrhu krajský úřad zdůrazňuje, že se jedná o prestižní akci s účastí 3350 vystavovatelů z více než stovky zemí, kde se očekává přes 26 tisíc návštěvníků. Připomíná slova hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO): „Středočeský kraj je skvělou adresou pro rozvoj oborů a služeb s vysokou přidanou hodnotou, významným technologickým a vědeckým centrem i regionem s velkým ekonomickým a vědecko-výzkumným potenciálem.“ Hejtmanka zdůraznila, že právě to je žádoucí směr rozvoje – a takto zaměřené investice chce kraj aktivně podporovat.

Foto ze semináře Základy správné komunikace s handicapovanými lidmi a seniory
Na školení kráčeli krajští úředníci se zavázanýma očima

Velmi podobně hovořila i loni v březnu, kdy se Středočeský kraj účastnil veletrhu v Cannes rovněž. „Je naším záměrem pokračovat v dalším rozvoji oborů a služeb s vysokou přidanou hodnotou, vědy a výzkumu – a ještě více posílit postavení Středočeského kraje jako významného technologického a vědeckého centra nejen České republiky, ale i Evropy,“ prohlásila tehdy Jermanová. „Svou účastí na veletrhu MIPIM chceme investorům vyslat signál, kdo jsme a jaké investice pro kraj hledáme,“ uvedla před rokem. Vysvětlovala současně potřebu být na takových akcích vidět: „Konkurence mezi městy a regiony, které lákají nové investice, je veliká. Pouze aktivní města a regiony mají šanci uspět.“

Veletrh MIPIM byl pro středočeské hejtmanství magnetem i v minulých volebních obdobích. Například v roce 2015, kdy se kraj účastnil jeho 26. ročníku, tehdejší hejtman Miloš Petera (ČSSD) upozorňoval na zájem návštěvníků projevovaný o území někdejšího vojenského prostoru u Milovic a o zdevastovaný areál buštěhradského zámku. Přilákaná pozornost se tehdy zdála vzbuzovat nadějná očekávání.

Mapa investičních příležitostí ZDE: 

Ilustrační foto
Za úspory energií kraj zaplatí podle toho, jak se skutečně bude šetřit
Ilustrační foto
Klíšťata jsou letos aktivní dřív, přišel čas očkování