Dětští účastníci by se měli dostavit v čarodějnických kostýmech, v nichž vyrazí na komentovanou prohlídku zajímavých míst naučné Stezky historií Buštěhradu. Doprovázet je bude organizátorka celé akce Anna Holeyšovská ze ZŠ a MŠ Oty Pavla Buštěhrad.

Při putování zazní vyprávění o králi, nadpřirozených bytostech, chodbách v podzemí i o rybnících Oty Pavla. Součástí programu je také prohlídka barokní budovy, v níž v současnosti sídlí místní základní umělecká škola.

Na účastníky čekají u rybníků v místě zvaném Na Babkách (kde se jinak koná každoroční dubnový slet čarodějnic) soutěže, zábavné hry a ochutnávka dobrot z čarodějnické kuchyně.

Čarodějnice v Buštěhradě.

Buštěhrad má bohatou historii spojenou s nevšedními osobnostmi a událostmi českých i evropských dějin. Jedna ze dvou buštěhradských základních škol nese jméno Oty Pavla, známého prozaika, novináře a sportovního reportéra.

Součástí této školy je zájmové zařízení - školní družina, která využívá ke svým aktivitám nejen unikátní historické jádro města, ale nabízí žákům širokou škálu dalších činností.

V rámci pořadu „Stezky historií Buštěhradu" spojí školní družina tyto své aktivity se zábavně pojatým putováním za bohatou a zajímavou historií i současností města. 

Po buštěhradské etapě festivalu budou maskota - čarodějnici Zubejdu hostit další místa jako Sedlčany, Černošice, Vlachovo Březí, Nová Včelnice a Vonoklasy. Více informací o festivalu najdete ZDE(aa)