Policisté sídlící ve městě Odolena Voda tehdy půl druhé hodiny před půlnocí vyrazili do Zdib. Dostali oznámení o vloupání do rekreační chaty. „Při pátrání po pachateli zadrželi devatenáctiletého mladíka. Jednalo se o komplice, který na svého kamaráda čekal na konci obce ve vozidle,“ konstatovala Hašlová s tím, že v zadní části auta se našly kradené věci. „Z předešlé trestné činnosti,“ poznamenala

Pár hodin to sice trvalo, ale ještě během noci byl pak dopaden i druhý podezřelý; rovněž mladý muž, který se snažil skrývat v okolí. Kriminalistům se pak oba přiznali ke dvěma desítkám vloupaček; skutků rozdělených zhruba půl na půl mezi nezvané návštěvy v chatách i v osobních autech. Tedy – vozidel je na seznamu o něco víc než rekreačních obydlí. Celkovou škodu policisté spočítali na 170 tisíc korun. I v tomto případě je to zhruba půl na půl: na odcizených věcech to dělá necelých 80 tisíc a hodnota poškození převyšuje 90 tisíc.

Oba muže, které soud poslal do vazby, kriminalisté z Brandýsa nad Labem obvinili ze tří trestných činů: z krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci.

Ilustrační foto.
Nakupující přišla o peněženku, další dvě o celé kabelky
Poznáváte muže na snímcích? Volejte policii.
Zloděj krade peněženky. Policisté žádají o pomoc při pátrání