„Kromě všech tříd naší školy dorazili kamarádi z Hradce Králové, Uhlířských Janovic, Českého Brodu, Kutné Hory, Polep, Lysé nad Labem, Iváně, Cerhenic, Nymburka, Čáslavi, Kostelce nad Černými lesy, dvou týmů z Poděbrad a z Kolína ještě přišli závodníci z Mely, Volna a Chráněného bydlení,“ vypočítal Tomáš Křiva z kolínské Základní, Mateřské a Praktické školy, který již po patnácté tyto hry organizoval.

V jejich úvodu zazněla státní hymna a závodníky pozdravila ředitelka škola Ladislava Vavrincová a za omluvené nepřítomné vedení města Lenka Borseníková z odboru školství, kultury a sportu městského úřadu. Pak už se mladí závodníci vydali na běžeckou trať dlouhou šedesát metrů, skákali do dálky, házeli míčkem, děti na vozíku si užily tradiční slalom a vše zakončil běh všech zúčastněných na čtyři sta metrů.

Radost udělalo nejen občerstvení připravené pro všechny, ale především v parném dni dovezená zmrzlina i stříkající voda, na své velké i malé motorce děti vozil motokrosový reprezentant Jiří Čepelák, v sajdkáře pak jeden z tatínků. Hod kladivem předvedla olympionička Katka Šafránková, délku jejího hodu mohli přítomní tipovat a i k jejímu překvapení a radosti zůstala jen metr a půl od letošního limitu. Nechyběl ani skákající hrad či na půjčení koloběžky.

Medaile a čepici dostali ti nejlepší, kteří vystoupali na stupně vítězů, nakonec si ale cenný kov odnášeli úplně všichni, stejně jako tašku dárků od sponzorů pro každý zastoupený kolektiv.

Historicky prvním interpretem, který zahrál na terasách za společenským domem, byl Honza Ponocný.
Na terasách za společenským domem zahrál Honza Ponocný
Ilustrační foto
Četba na dovolenou? Lidé sahají po osvědčených knihách