Ledová plocha se otevřela těsně před Vánoci a hned dostala trochu předčasný dárek. Zcela novou rolbu, která je plochu schopna upravit na jedno přejetí. Nová rolba se také hned všem předvedla v plné síle. Po skončení veřejného bruslení musela být ledová plocha ihned připravena pro hokejový zápas HC Čáslav - HC Poděbrady.

Ke kryté ledové ploše v Čáslavi vedla dlouhá cesta, která započala už před deseti lety. Tehdy se ale nápad nepodařilo zrealizovat. Znovu se pak o slovo přihlásil v roce 2014 a povedlo se.

Bruslení na domácí ploše si tak lidé v Čáslavi vyzkoušet již v loňské sezoně, kdy byla dokončena první etapa stavby. Sice se jednalo o ještě nekrytou plochu, i tak lákala mnoho místních velkých i malých bruslařů a o bruslení na ní byl velký zájem.

Sportoviště za sto milionů korun

Do té doby museli čáslavští bruslaři dojíždět za zimní zábavou do Kutné Hory. Po skončení sezony letos na jaře se z čáslavského zimního stadionu stalo opět staveniště. V rámci druhé etapy se začalo se zastřešováním haly. Nyní je hala hotová, včetně kompletního zázemí jak pro hokejisty, tak pro fanoušky.

Stavba stadionu byla velice nákladným projektem a byla rozdělena na dvě etapy. První etapa, při které loni vznikla samotná ledová plocha. Druhá etapa rozsáhlého stavbyse pak postarala o nutné zastřešení nového stadionu. „Náklady na výstavbu i vybavení areálu včetně pořízení rolby představují kolem 100 milionů korun, řekl starosta Jaromír Strnad. 

Čtěte také: Lidé se od víkendu radovali z nové ledové plochy v Čáslavi