V pátek na to opětovně upozornil Martin Buček z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic ČR, jenž o dopravních omezeních spojených s těmito pracemi informoval již dříve.

Připomněl, že demolovat se nyní bude severní část východní poloviny mostu – a přípravné práce začínají již v pátek večer. „Samotné snesení nosné konstrukce na komunikaci v Chlumecké ulici, v jejím jízdním pásu ve směru do centra, bude zahájena v sobotu ráno,“ konstatoval. S tím, že před vlastním bouráním je třeba pod most navézt štěrkové lože, které bude chránit povrch vozovky.

Policejní akce Speed Marathon.
Výsledek policejní akce Speed Marathon: Povolenou rychlost překročilo 388 řidičů

Kvůli demolici zůstane od páteční 23. hodiny do nedělní 18. hodiny Chlumecká ulice průjezdná pouze jízdním pásem pro směr z centra, kde budou vyznačeny jízdní pruhy pro oba směry. A samotný Pražský okruh? „Na dálnici D0 zůstane zachován provoz v jízdním pásu ve směru do centra – a jak je tomu již nyní, bude se zde jezdit 2+2 provizorními jízdními pruhy. Za uzavřenou výjezdovou větev mimoúrovňové křižovatky na exitu 59 Chlumecká bude vedena značená objízdná trasa,“ uvedl Buček. Stručný popis této objížďky zní: D0, Vysočanská radiála, MÚK Satalice, Vysočanská radiála, D0, výjezd D0 exit 59 směr Praha-Černý Most (ulice Chlumecká).

Na demolici jižní části východního mostu by podle plánů mělo dojít od pátku 1. dubna (od 22.00) do neděle 3. dubna (do 18.00).