A díky hlasování se na přípravu nákupu školy přesunulo 12 milionů korun. Hovořil o tom na zastupitelstvu starosta Benešova Petr Hostek.

Ten také připomněl, že se od Koopu, majitele objektu, dozvěděl, že o školu usiluje více zájemců. A někteří z nich by mohli objekt chtít využít dokonce jako ubytovnu. „Ubytovna v centru města vedle základní a střední školy je pro nás nežádoucí," řekl starosta.

„Jsem pro tento bohulibý záměr a velmi bych ho podporoval. Navíc si myslím, že cena dvanáct milionů je nečekaně nízká, takže i kdyby se mělo jít o něco výš, byl bych pro objekt koupit," řekl v diskusi zastupitel Zdeněk Zahradníček. Při hlasování pak skutečně návrh vedení města prošel jednomyslně.

O využití nebude nouze

Pokud nakonec ke koupi objektu městem Benešovem přece jen dojde, jeho využití není žádným tajemstvím. Na hlavní objekt i budovu bývalého internátu ve vnitrobloku si „brousí zuby" hned tři městské organizace.

Místo v bývalé učňovské škole chtějí využít pro své aktivity dům dětí a mládeže, Základní umělecká škola Josefa Suka a také sousední Základní škola Jiráskova. DDM by tam umístilo kroužek, například modelářský, ZUŠ některý ze svých vyučovacích oborů a ZŠ tam hodlá mít speciální učebny.

Čtěte také: Školám chybějí zejména učitelé technických a odborných předmětů