Ačkoliv byl začátek akce avizován na půl jedenáctou, už desítky minut předtím se ke stánku se zabijačkovými dobrotami táhla dlouhá fronta. Později se další fronta utvořila ke stánku s pivem a koláči, což byly snad jediné minusy celé akce. Zájemci o zabijačkový guláš, jitrnici, jelítko, prdelačku či porci ovaru si museli vystát desítky minut, než na ně přišla řada.

První zabijačkové hody na nymburském náměstí se uskutečnily v sobotu 3. února. | Video: Deník/ Miroslav S. Jilemnický

Odměna pak ovšem stála za to. Nejen proto, že dobroty z Řeznictví Řehák skvěle voněly i chutnaly, ale také proto, že byly k mání za ceny z časů dávno minulých. Porce čehokoliv z výše jmenovaného vyšla na 30 korun. Pivo a koláček pak byly dokonce za 10 korun. I to byl jeden z důvodů, proč se lidé ve frontách obrnili trpělivostí a na levné pochutiny si počkali.

Akci přálo i počasí. I přes to, že šlo o první únorovou sobotu, teplota se šplhala k 10 stupňům a na slunci, které občas vykouklo zpoza mraků, bylo ještě tepleji. Nabídka zabijačkových pochoutek bude také součástí Nymburského masopustu, který se uskuteční za tři týdny.