Vlastní debatu kandidátů na primátora Prahy najdete ve videu od 45:44 do 2:21:14.

Zdroj: Youtube

Program
• Krátká prezentace zcela nové Pololetní analýzy stavebnictví a trhu bydlení
• Úvodní vystoupení ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše o aktuálních prioritách MMR a vztazích státu a metropole
• Krátká prezentace aktuálního velkého průzkumu veřejného mínění o stavebním rozvoji a řešení problémů metropole
Diskuse kandidátů na primátora Prahy a odborníků o těchto tématech: 1) Strategie rozvoje Prahy a Metropolitní plán 2) Nový stavební zákon a jeho dopady na metropoli 3) Financování nové výstavby a nutnost změny daní 4) Diskuse kandidátů na primátora Prahy a odborníků o tématech obsažených v materiálu SAR „8 doporučení pro nové vedení Prahy“, který bude účastníkům summitu zaslán s předstihem 5) Řešení problémů dopravy a město krátkých vzdáleností 6) Klimatický plán, ochrana životního prostředí a památek 7) Spolupráce Prahy, státu a soukromého sektoru 8) Kvalita nové výstavby a rozvoj brownfieldů
• Na závěr dotazy od účastníků akce v sále

Aktéry debaty čekalo hned několik ožehavých témat, mezi nimž byla strategie rozvoje Prahy a Metropolitní plán, ale také nový stavební zákon a jeho konkrétní dopady na metropoli. Velkým tématem bylo pro všechny kandidáty na primátora i řešení problémů dopravy a spolupráce Prahy, státu a soukromého sektoru, nebo kvalita nové výstavby a rozvoj brownfieldů.

Volební plakát s návrhem stoprocentního dotování provozu metra městem.
Co pálí Prahu před volbami? Doprava, uzavírky a kolony

A kteří kandidáti se primátorského souboje zúčastnili? Diskutovat přišli Zdeněk Hřib (Piráti), Bohuslav Svoboda (SPOLU), Petr Hlaváček (STAN), Jan Čižinský (PRAHA SOBĚ), Patrik Nacher (ANO) a Anna Šabatová (Solidarita).

Podívejte se, kdo kandiduje v Praze. Klikněte ZDE.

Na setkání nechyběli ani odborníci z různých sfér a zástupci profesních družení, třeba Jan Kasl z České komory architektů, Jiří Nouza ze Svazu podnikatelů ve stavebnictví, nebo Ondřej Boháč z Institutu plánování a rozvoje hlavního města Prahy. Hned v úvodu akce vystoupil i ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš. Moderátorkou setkání byla Michala Hergetová.