Velikonoční pátrací hra láká v Nymburce k Labi a v Křinci do zámeckého parku
KDY:
 Do 12. dubna
KDE: ddm-nymburk.cz
ZA KOLIK: Zdarma

Procházka v Nymburce podél Labe v těchto dnech není jen tak ledajaká. Jsou přeci Velikonoce! A tak není divu, že tudy proběhl vyplašený zajíček a poztrácel vajíčka. A pátrací hra od Domu dětí a mládeže Nymburk je na světě: soutěžící najdou po obou březích Labe od přívozu k železničnímu mostu celkem 19 velikonočních vajíček. Na každém najdou návod ke hře, slovo a číslo, z nichž mají složit básničku. Kdo ji pošle na adresu ddm@ddm-nymburk.cz, do předmětu napíše „VELIKONOČNÍ HRA“, na toho čeká malá odměna. Na webu domu zájemci najdou podrobný návod ke hře a mapu cesty. Zajíček ztratil 14 vajíček také v parku před křineckým zámkem.

Páteční Deník s TV magazínem.Páteční Deník s TV magazínem.Zdroj: Deník

Osvěžte se Poetickou Vánicí online
KDY:
 Kdykoliv
KDE: Youtube kanál Divadla U Váňů
ZA KOLIK: Zdarma

Poděbradský soubor Divadlo U Váňů osvěžilo místní kulturní život poetickým pásmem o vášni. Poezie, próza i slam a autorská tvorba zní v podání členů divadla i hostů v režii Kateřiny Urbánkové. Krátkými rozhovory s jednotlivými účinkujícími propojuje celé pásmo Renata Hanušová a hudebně Lukáš Sommer. Záznam z Divadla na Kovárně si mohou diváci pustit kdykoli. Co dělá Divadlo U Váňů, když nehraje? Pošle na vás Váňici!

Ilustrační foto.
Jaro na talíři: On-line kuchařka jarních receptů od čtenářů Deníku. Vařte s námi

Na procházce Poznáváme tváře stromů se stromy samy představí
KDY:
 Do 30. dubna
KDE: ddmpodebrady.cz
ZA KOLIK: Zdarma

Už na vás promluvil strom? Jistě svou krásou nebo výškou. Na rodinných procházkách s názvem Poznáváme tváře stromů si lidé díky svým chytrým telefonům poslechnou i jejich příběhy a hlasy, které jim propůjčili Nataša Doležalová a Milan Hercik. A jejich tváře si prohlédnou díky výtvarnici Kláře Forstové. Tým Domu dětí a mládeže Symfonie nechal takto ožít patnáct různých druhů stromů v Poděbradech a okolí. Cesta od stromu ke stromu má být dohromady přibližně deset kilometrů. Mapu a více informací včetně tipům na venkovní hry, nápady, jak využít přírodniny, odkazy na videa nebo knížky najdou zájemci na webu ddmpodebrady.cz.

Historii je třeba znát aneb památky zaniklé obce Mladá
KDY:
 Kdykoliv
KDE: Mladá
ZA KOLIK: Zdarma

Od roku 2015 se můžete díky projektu žáků ZŠ T. G. Masaryka podívat do míst, kde stávala zaniklá obec Mladá. Na místě na Vás čeká informační tabule a místo, kde stál kostel je vyznačeno křížem. První zpráva o vesnici Mladá pochízí z roku 1341. Mladá byla převážně zemědělského charakteru, měla vlastní kostel sv. Kateřiny, hřbitov a školu. Na počátku 20. století měla obec 101 domů s číslem popsiným a okolo 700 občanů. Obec zažila několik zajímavých událostí. V prosinci roku 1813 ji navštívil samotný císař František I. a téhož roku vsí táhlo 130 000 Rusů a Prusů proti Francouzům, tehdy se od dobytka armád nakazil dobytek obyvatel Mladá a spousta ho uhynula. V roce 1841 postihla Mladou cholera a několik občanů zemřelo. Více informací na Facebooku nebo na stránkách města Milovice.

K čemu mohl sloužit tento drobný předmět?
HÁDANKA: Jaký účel měl drobný předmět na fotografii?

Cesta za snem aneb Camino na kolečkách
KDY:
1. dubna od 19:00
KDE: Po zaplacení na smsticket vám přijde odkaz na sledování
ZA KOLIK: 99-300 Kč

Myslíte si, že na cestu za svým snem potřebujete plné zdraví, fůru peněz a spoustu dalšího? Přesvědčte se, že k tomu je zapotřebí hlavně touha, odhodlání a vytrvalost. Honza Dušek a Petr Hirsch vám představí jejich netradiční pouť na invalidním vozíku do Santiaga de Compostela ve Španělsku. Honza vás svým vyprávěním přesvědčí, že za mottem "Na vozíku život nekončí" nejsou jen prázdná slova, ale skutečné činy. A Honzovým dalším "kouskem" bude expedice do Černobylu. Podpořit ho můžete příspěvkem v Hithit kampani. Večerem provází Jan Dušek a Petr Hirsch.

Účastí na konferenci podpoříte neziskové organizace
KDY:
2. - 4. dubna
KDE: GoOut.net
ZA KOLIK: Od 70 Kč

Velikonoční víkend přinese také konferenci na téma „Dítě – o něm, pro něj“ pořádanou organizačním týmem Psychologické české asociace studentů, která propojuje studenty psychologie po celé České republice. Součástí konference budou přednášky a workshopy z okruhů psychologie a školská zařízení, dítě a rodina, vývojová psychologie, dětská psychopatologie a další. Také doprovodný program složený z tanečního a pěveckého vystoupení. Konference je pořádaná nejen za účelem doplňujícího vzdělání, ale také za účelem podpory neziskových organizací, které měly kvůli situaci v tomto roce velké problémy.

Ilustrační foto
VÝZVA: Velikonoce - s jakou výzdobou oslavíte svátky jara?

Webinář: Jak tělo zrazuje mysl aneb o lži bez tajemství
KDY:
1. dubna od 18:00
KDE: Po zaplacení na smsticket vám přijde odkaz na sledování
ZA KOLIK: 200-260 Kč

Chcete mít bystré oko Sherlocka Holmese a svižné šedé buňky mozkové Hercula Poirota? Naučte se vidět detaily, které vás dovedou k pravdě! Ať už chcete lépe porozumět lidem, získat výhodu oproti svému partnerovi anebo uspět v pracovní oblasti, schopnost číst mikro výrazy a řeč těla vám dá výhodu. Přednáška lektora Ondřeje Staňka nám přiblíží metody, jak rozpoznávat signály skrytých emocí, jak analyzovat chování a jak rozpoznávat lži.

Film přiblíží cestu Kláry Kolouchová až na vrchol K2
KDY:
3. dubna od 20:30 
KDE:GoOut.net
ZA KOLIK: 100-1000 Kč

V rámci projektu Moje kino Live bude v sobotu 3. dubna promítnut film s názvem K2 vlastní cestou. Jedná se o snímek, který bude jistě zajímat všechny cestovatele, a především pak horolezce. Tento dokument totiž vypráví příběh Kláry Kolouchové, která jako první rodilá Češka zdolala před lety Mount Everest a v loni jako první Češka a teprve dvacátá žena světa vystoupala i na druhou nejvyšší horu světa – na nebezpečnou K2. Co pohání tuto jedinečnou ženu kupředu? Nejen to se ve filmu dozvíte. Vstupenky lze zakoupit na webu goout.net.

Ilustrační foto
Vedoucí intervenčního centra: Nebezpečí je skryté za zdmi domovů

Explozi života na rovníku představí online Jan Korba
KDY:
2. dubna od 20:00 
KDE: Po zaplacení na smsticket vám přijde odkaz na sledování
ZA KOLIK: 99-177 Kč

Cyklus cestovatelských přednášek s názvem Kolem světa online pokračuje
v pátek 2. dubna. Od 20 hodin bude o explozi života na rovníku Jan Korba. Ten diváky zavede až do Ekvádoru. „Malá jihoamerická země se řadí k 10 zemím s největší biologickou rozmanitostí na světě. Rozmanitost života v Ekvádoru je pro Evropany neuvěřitelná. Najdeme zde ohromné množství ekosystémů na ploše jen 3x vetší než Česká republika,“ láká Korba. Vstupenky lze zakoupit na portálu smsticket.cz, jejich cena začíná na 99 korunách.

Vydejte se na online prohlídku Lobkowiczkého paláce
KDY:
4. dubna od 18:00 
KDE: www.lobkowicz.cz
ZA KOLIK: Zdarma

Krásu Lobkowiczkého paláce můžete obdivovat prostřednictvím internetu. Jedna taková online prohlídka se koná v neděli. „Provedeme Vás po nádherném paláci z 16. století, a představíme vždy hlavní perly nejrozsáhlejší soukromě vlastněné sbírky v České republice,“ uvedli organizátoři. Zúčastněné bude paláce provádět sám William Rudolf Lobkowicz společně s Ditou Baker, ředitelkou Správy Lobkowiczkých sbírek a edukačních programů. K prohlídce se zájemci mohou přihlásit na webu lobkowicz.cz. Koho by zajímala prohlídka v angličtině, stačí si počkat do 20 hodin.

Originální velikonoční výzdoba ve městě Partizánske na Slovensku.
Nechte se inspirovat originální výzdobou našich zahraničních sousedů

Jak se krotí zlá žena na špičkách?
KDY:
3. dubna od 19:00
KDE: GoOut.net
ZA KOLIK: 100-200 Kč

Zcela nové zpracování světoznámého díla Zkrocení zlé ženy v baletní formě má všechny znaky humoru Shakespearovy komedie a břitkostí vtipu tanečních partů si nikterak nezadá s verši velkého dramatika. Inscenace se v roce 2019 dočkala hned tří ocenění na prestižní soutěžní přehlídce soudobé taneční tvorby Balet 2019, pořádané Asociací tanečních umělců ČR, které se zúčastnilo jedenáct souborů z celé ČR s celkem 28 inscenacemi. 

Brejlando: Hamleti
KDY:
2. nebo 5. dubna
KDE: GoOut.net
ZA KOLIK: 49–2499 Kč

Původní inscenace tvůrčího týmu Mikulášek – Viceníková o životě herců natočená pro 360° kameru a zvuk přináší zážitek ve virtuální realitě v rámci projektu Brejlando.
Kolik osobností herci pojmou a jak to odskáčou? Je herectví opravdu vysněným povoláním? Má režisér vždycky pravdu? Co všechno se na jevišti nesmí? Odpověď na tyto a mnohé další otázky se nabízí ze zcela nového úhlu pohledu díky kameře umístěné přímo na jevišti. Ta diváka posune doslova do středu dění a nabídne unikátní virtuální zážitek, a to i pro ty, kteří již představení viděli živě. Zapůjčení brýlí pro virtuální realitu je zahrnuto v ceně vstupenky. Véce informací ZDE.

Ilustrační foto.
Nízkoprahové kluby Milovice dobroučí a shání dobroučitele!