Navštivte sympozium výtvarného umění ve veřejném prostoru
KDY: 
7. – 11. července, 18:00
KDE: Kino Sokol, Nymburk
ZA KOLIK: Zdarma

Startuje pátý ročník street art festivalu Město = Galerie, umělci budou tvořit v pěti městech Středočeského kraje. Historie festivalu sahá až do roku 2005 a letos poprvé spojí a promění 5 vybraných středočeských měst v ráj umělců. Opuštěné stěny, zapomenutá místa, ošklivé fasády a časem omšelé zdi nebo třeba smutné trafostanice a vyřazené vagóny, ale i centrální parky a renomované galerie. To všechno se promění v plochy, které umělci v rámci street artového festivalu Město = Galerie 2021 předělají na svá díla. Ta by měla trvale zpestřit život a zpříjemnit pohled kolemjdoucím.

Páteční Deník s TV magazínem.Páteční Deník s TV magazínem.Zdroj: Deník

Letní čítárnu rozezní písně z dob osvobozeného divadla
KDY: 
13. července, 19:00
KDE: Letní čítárna nymburské knihovny
ZA KOLIK: 50 Kč, prodej vstupenek pouze v knihovně

Kapela Osvobozené duše oživuje tvorbu Jaroslava Ježka, Jana Wericha a Jiřího Voskovce z doby Osvobozeného divadla. Repertoár je složen ze známých hitů, které se dostaly do povědomí mnoha generacím. Zpěv Zuzana Janiššová, piáno Jiří Chvojka, trubka Petr Bárta.

Ilustrační foto
Jaké jsou práce snů dneška? Správce opuštěného ostrova nebo mazlič koťat

Z červeného koberce rovnou na koncert
KDY: 
10. července, 20:00
KDE: Zahrady Starého děkanství, Nymburk
ZA KOLIK: 490 Kč

Jazz Exkluziv, jehož součástí v prostorách zahrady Starého děkanství a se sklenkou dobrého vína v ruce budou samotní diváci. Vrcholem bude špičková vokální jazzová skupina Skety. Šestičlenné těleso, které dnes úspěšně vystupuje už mnohem víc v zahraničí než v Česku, je zážitek poslouchat. Proto Exkluziv, proto ke vstupence víno, proto společenské šaty a červený koberec. V ceně vstupenky je welcome drink.

Protančete se dámskou jízdou na Jezeře
KDY: 
9. července, 19:00
KDE: Johny´s bar, Poděbrady
ZA KOLIK: 150 Kč

Workshop pro všechny ženy, které se chtějí naučit bachatu sensual, užít si páteční večer naplno a cítit se žensky a smyslně při tanci. Naučíte se základní krok a princip bachaty + základní sensual prvky, které spojíte do krátké choreografie. Protančíte se k západu slunce - předpokládaná délka workshopu 1,5 h, pak volná zábava.

Přečtěte si recenzi knihy Francouzská šlechta v českých zemích.
Recenze knihy: Francouzská šlechta v českých zemích

Oslavte začátek prázdnin v Parku Joo
KDY: 
10. července, 10:00
KDE: Zbožíčko 15, okres Nymburk 
ZA KOLIK:

Oslavte 10. července začátek prázdnin v Parku Joo v obci Zbožíčko. Druhou červencovou sobotu bude v Parku Joo veselo a pro všechny návštěvníky bude připraveno i jedno speciální překvapení. Jedinečnou atmosféru u nás totiž dokreslí svými live sety kapela Comedy & Beat. Tito potulní muzikanti, jak sami sebe nazývají, vám nejen zahrají, ale zároveň vás i naučí základy hry na bicí v rámci své bubenické školičky! Hudební vstupy budou střídat komentované prohlídky, během kterých se ponoříte do světa zvířátek a jejich zvyků, tréninky artistických disciplín pod vedením našich umělců a další aktivity pro celou rodinu.

Zhlédněte promítání nového filmu Rytmus: Tempos z pohodlí domova
KDY: 
11. července, 21:00
KDE: MojeKinoLive.cz
ZA KOLIK: 110 Kč

Prohry, výhry, fakta. Hudební dokument Rytmus: Tempos je příběhem Patrika Rytmuse Vrbovského a jeho 30leté dráhy rappera. Film není dalším rodinným medailonkem, ale mapuje dlouhou a neopakovatelnou hudební kariéru od naprosté nuly až na vrchol. Svůj příběh vypráví Rytmus prostřednictvím jedinečných a nikdy nezveřejněných záběrů a za přispění řady dalších muzikantů, kteří během dlouhé doby zkřížili jeho cestu nějakým způsobem ovlivnili jeho tvorbu. Vedle historie jednoho hudebního žánru u nás je Rytmus: Tempos osobní film. Rytmus v něm odhaluje zákulisí, nečekané nástrahy a zklamání, které v kariéře zažil. Přiznává situace, které ho změnily a posílily do dalšího boje se životem. Důležité momenty Rytmusovy kariéry jsou pojaty jako hrané rekonstrukce, v nichž hlavní postavu zastupují v různých dobách hned dva dvojníci.

Výlet do lůna Českého Švýcarska
Tip na výlet: Nejmohutnější kaňon Evropy se nachází v Českém Švýcarsku