Víkendové Mirakulum navštíví kouzelník, kejklíř, gymnasté i psi
KDY: 14. - 16. srpna 13:00
KDE: Park Mirakulum Milovice
ZA KOLIK: 200 Kč

Park Mirakulum pro děti i dospělé má kromě dřevěných a vodních prolézaček a bludišť připraven další živý program. V pátek se v atriu vystřídají gymnasté Flying Boys s Kejklířem Vojtou Vrtkem. V sobotu pak s kouzelníkem a klaunem Robertem, který vystoupí také v neděli a od 14 hodin jej vystřídá ukázka výcviku psů s figurantem Pavlem Rytířem. Park je otevřen od 10 do 18 hodin, představení jsou odpolední. Pořadatelé upozorňují na dopravní omezení při příjezdu po D10 z Jiřic, kde dopravu řídí semafor a doporučují přijet po D11.

Kdo vybojuje titul Železného psa?
KDY: 15. a 16. srpna 6:00
KDE: Jezero Sadská
ZA KOLIK: -

Kdo se chce hýbat, zazávodit si a dobře se přitom a potom pobavit v krásné přírodě u jezera v kraji Bohumila Hrabala, neměl by chybět na Triatlonu O Železného psa a na akci Maxičkovský Saďák. Trialtlon je určen i amatérům a prověří souhru mezi páníčkem a psem. Sportovní akci si mohou užít také děti, v neděli je čeká Bikejoring, Scooter a Canicross. Účastníci uvidí unikátní písečnou dunu. Pořadatelé slibují večer plný vtipů a překvapení i vyhlášenou škvarkovou pomazánku. Akci pořádá místní Kulturní a informační centrum, Canicross TJ Sokol Maxičky a Karel Kracík.

Páteční Deník s TV magazínem.Zdroj: Deník

Turisté projdou Letním Polabím
KDY: 15. srpna 6:00
KDE: Nymbursko
ZA KOLIK: 25 Kč / 30 Kč

Letním Polabím je název turistického pochodu, který se koná 15. srpna již počtvrté v režii Klubu českých turistů Kostomlaty ve spolupráci s obcí Kostomlaty nad Labem. Prezentace bude od 7:30 na nádraží v Poděbradech a od 6 hodin na nádraží v Libici nad Cidlinou. Na výběr jsou čtyři trasy od 10 do 53 kilometrů převážně po značených turistických trasách. Všechny končí na soutoku v Libici nad Cidlinou a odměnou bude pamětní list, razítko pochodu a něco na zub.

V Letním kině se bude tentokrát tančit na pop–rockové rytmy
KDY: 15. srpna 19:00
KDE: Letní kino Lysá nad Labem
ZA KOLIK: 100 Kč

Malou scénu Letního kina v zámecké zahradě roztančí v sobotu večer kapela Norband. Taneční zábava se díky kapele z Mladé Boleslavi ve složení Bláža (kytara, zpěv), Laco (kytara, zpěv), Slayer (baskytra, zpěv) a Blána (bicí nástroje) ponese v pop-rockových rytmech. Vstup na tříhodinovou zábavu je 100 korun. V neděli promítá Letní kino opět film od 21:15 hodin a to český životopisný snímek s názvem Havel. 

Z vystoupení muzikálové zpěvačky Andrey Holé na nymburské Špičce.
OBRAZEM: Muzikálová zpěvačka se představila na Špičce