KDY: 14. prosince 19.00
KDE: Divadlo Na Kovárně Poděbrady
ZA KOLIK: 150 Kč

Opilé noci se zastaví v Poděbradech 

Kapela Sendwitch zavítá do lázeňsého města na tour nesoucí název Opilé noci. Kapela představí speciální unplugged koncert. Jako host vystoupí Katka Rejmonová.

KDY: 14. prosince 8.30 
KDE: Moštárna v Tyršově ulici Nymburk 
ZA KOLIK: -

Vánoční tržíček v Moštárně 

Základní organizace českého zahrádkářského svazu Nymburk s Územním sdružením Nymburk zve na trhy k načerpání vánoční atmosféry a nákupu dárků. Prodejci nabídnou občerstvení, dárkové a upomínkové předměty. 

KDY: 14. prosince 10.00 
KDE: Modelové kolejiště Drahelická 181 Nymburk 
ZA KOLIK: 65 Kč / 35 Kč 

Modelové kolejiště zve na dílničky

Modelové kolejiště plné vlakových modelů, které není běžně otevřené, zve na adventní akci s dílničkami. Děti si vyzkouší svou šikovnost a řemeslnou zručnost při výrobě ozdob z korálků, malování na plátno, u hrnčířského kruhu nebo při výrobě vlastní placky či zrcátka. Areál bude otevřený do 17 hodin.

KDY: 14. prosince 18.00 
KDE: Evangelický kostel Nymburk 
ZA KOLIK: vstupné dobrovolné

Adventní koncert v kostele 

Vánoční koncert Českobratrské církve evangelické přinese neotřelé pojetí skladeb pro trubku a varhany, s nimiž se představí interpreti Karel Mužátko a Matěj Bok. Zahrajé originální skladby ve svých originálních aranžích.

KDY: 15. prosince 15.30 
KDE: Kino Sokol Nymburk 
ZA KOLIK: -

Jak Honza potkal paní Zimu

Pohádky k adventu patří a Petrpaslíkovo divadlo dětem zdarma nadělí jednu veselou zimní pohádku dřív, než v adventní neděli s rodiči rozsvítí doma svíčku.

KDY: 15. prosince 16.30 
KDE: Náměstí Přemyslovců Nymburk 
ZA KOLIK: -

Rozsvícení třetí adventní svíce

O Stříbrné neděli se na adventním věnci rozsvěcí třetí svíce a na nymburské radnici tuto pastýřskou svíci rozsvítí společně. Na náměstí k tomu zazpívá a zahraje Hana Nehybová a Tomáš Kukal, Žesťové trio. Akci moderuje Marcela Škábová Tomčíková.