Zvířecí deník a chovatelství 30.9.2023 4 Chcete mít domácí kachní maso a vajíčka? Není to náročné, ale ani zadarmo Pečená kachnička se zelím a knedlíkem je pochoutka, které dokáže odolat jen málokdo. Mít vlastní…
Zprávy z Česka 22.9.2023 4 Ryba nemá chybu. Vyzkoušejte s Deníkem štiku nebo mořského vlka Víte, že v zimě jsou mořské ryby nejchutnější? Dáme vám pár tipů, které z nich jsou cenově…
Zvířecí deník a chovatelství 16.9.2023 5 Práva zvířat by měla být zakotvena v ústavě, požadují jejich ochránci Namačkaní jeden na druhého, bez vody v horkých dnech, stojící ve vlastních výkalech a cesta,…
Hobby 14.9.2023 7 Farmařili přímo v paneláku. Měli čerstvé maso, zeleninu a vejce i na rozdávání Mysleli jste si, že v paneláku nemůžete farmařit? Petra Vogelová s manželem Alešem vás vyvedou z…
Zprávy ze světa 28.8.2023 6 Peklo na letecké show: Piloti kreslili srdce, jejich střet upálil desítky diváků Měl to být příjemný den strávený pozorováním úchvatného nebeského divadla. Místo toho se letecká…
Za jídlem 27.8.2023 5 Jak na vaření s houbami? Důležitých je několik pravidel Říká se, že nejlepší věci jsou zadarmo. U hub to rozhodně platí. Jsou zdravé, chutné,…
Za jídlem 9.8.2023 4 Přinesli jste si z lesa plný košík? Máme pro vás skvělé houbové recepty Z lesní pokrývky už pomalu vykukují první hřiby, bedly, babky, lišky i klouzky. Opodál se…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 7.8.2023 4 Odměna za bloudění lesem. Zkuste zajímavé recepty z houbové nadílky Po dlouhých suchých týdnech zapršelo a pod mechovou pokrývkou konečně vyrostla voňavá nadílka.…
Zvířecí deník a chovatelství 30.7.2023 5 Králíci potřebují láskyplnou péči. Chutné, zdravé a dietní maso za to ale stojí Chutné a dietní maso, velmi cenná srst a záviděníhodná schopnost reprodukce. Králíci jsou proto…
Domácnost 14.7.2023 Chaos v ledničce ohrožuje zdraví. Tipy, jak správně uložit jídlo a udržet řád Stává se vám, že v ledničce najdete jídlo, na které jste zapomněli, nebo které už tam dávno…
Za jídlem 8.7.2023 Chutě Chorvatska objevují gurmeti. Maurer doporučil chobotnici Gastronomie Chorvatska, to zdaleka není jen čevapčiči nebo mořské plody. Deník přináší tipy na…
Za jídlem 7.7.2023 Deset rybích delikates Chorvatska: Ochutnejte to nejlepší z místní kuchyně Návštěva chorvatského pobřeží přímo vybízí k poznávání pokladů moře a místní kuchyně – čerstvých…
Objevy 29.6.2023 Záhadní hominini holdovali kanibalismu. Vědci zjistili i důvod, o rituál nešlo Vědci objevili možná úplně nejstarší důkazy o kanibalismu u příbuzného člověka. Podle stop na…
Zprávy z Česka 29.6.2023 FAKE NEWS Absurdita opět na scéně. Sítěmi se šíří stará lež o lidském mase v hamburgerech Po sociálních sítích se šíří poplašná zpráva. I přes její zjevnou nesmyslnost ji lidé sdílejí po…
Zvířecí deník a chovatelství 18.6.2023 7 Bobrů stále přibývá. Vědci z Brna vyladili recepty na jejich maso Zatím zůstává v Česku chráněným druhem, který je možné lovit po udělení úřední výjimky, ale…
Aréna názorů 4.6.2023 Umělá inteligence brání kuřata Člověk nebude muset být veganem či vegetariánem, aby skončilo trápení hospodářských zvířat.
Zdraví 3.6.2023 8 Vycvičte si zadek. Mnohem lepší pro čištění střev je kravinec než hezká šiška Lidoví léčitelé, ale i běžné lékárny nabízejí řadu produktů pro očistu střev. Poptávka je…
Zvířecí deník a chovatelství 3.6.2023 Na hmyzu debužíroval už Aristoteles. Z jídelníčků Evropanů zmizel kvůli odporu Trend konzumace hmyzu a jeho legalizace jako potraviny dnes vyvolává kontroverze i řadu spekulací…
Zdraví 1.6.2023 5 Obezitolog Martin Matoulek: Proč vážíme 200 kilo? Hubnutí je prostě nepřirozené Pomozte mi zhubnout. S tímto požadavkem přichází za lékaři rok od roku více lidí, kteří mají…
Do světa 29.5.2023 8 Vybíráte dovolenou? Na některých místech světa byste ji nemuseli přežít Kanibalismus je dodnes jedním z nejděsivějších rituálů a zvyklostí. Lidé v historii pojídali…
Zprávy z Česka 29.5.2023 12 Splnil si svůj dětský sen. Rodinné rybářství vybudoval doslova na zelené louce Každá jedna ryba, o kterou pečují v Rybářství Slavík, má svůj příběh. Je to příběh psaný od…
Zdraví 22.4.2023 7 Místo těsta flák masa nebo mleté. Meatza dobývá kuchyně keto a paleo diet Milovníci tradiční italské pizzy šílí, jak někdo může provést s jejich oblíbeným receptem něco…
Za jídlem 9.4.2023 Hledáte netradiční velikonoční recept? Vyzkoušejte kachní prsa se salátem Kachní prsa jsou připravená za chvíli a nabízejí perfektní plnou chuť. Připravte si k nim teplý…
Věda 2.4.2023 Je libo kuličku z mamutího masa? Netradiční pochoutka má pomoci klimatu Australský potravinářský start-up Vow dokázal vytvořit masovou kuličku z mamutí DNA. Od…
Nymbursko 29.3.2023 23 Pohlreich chválil. Tým z poděbradské Obory v Souboji restaurací bojoval statečně /FOTO, VIDEO/ Bojovali jako lvi. Vytvořili skvělé americké menu, obsloužili třicet hostů v…
Za jídlem 23.3.2023 Hovězí maso s květákem? Recept s chilli omáčkou ocení nejen drsní chlapi Máme pro vás tentokrát recept na hovězí trhané maso s pečeným květákem. Troufnete si i na chilli…
Z okolí 17.3.2023 12 Kontroly jatek, ptačí chřipka i pokuty: krajští veterináři měli náročný rok /FOTO, VIDEO/ Pracovníci Krajské veterinární správy Středočeského kraje (KVS) bilancovali v…
Za jídlem 17.3.2023 Vepřová panenka: Omáčka se špenátem a paprikou dodá masu zajímavou chuť Kombinaci vepřové panenky a omáčky, v niž nechybí špenát nebo paprika, odolá málokdo. Poněkud…
Za jídlem 5.3.2023 Dušená krkovička na mrkvi: Vylepšená chuť tohoto receptu vás dostane Snadná a rychlá příprava není jediným lákadlem tohoto receptu. Výsledná chuť vás mile překvapí.…
Za jídlem 27.2.2023 Flexitariánů v Česku přibývá. Maso na talíři omezují kvůli etice i novým chutím Nenarodila se do rodiny vegetariánů ani mezi nimi nevyrostla, přesto už několik let svůj…
Za jídlem 27.2.2023 Vynikající masové rolády: I s minimem surovin vyčarujete lahodný oběd Masové rolády nedělám často, ale když už, tak si dám záležet. K tomuto jídlu se hodí jakákoliv…
Doma 21.2.2023 17 Při řevu krále zvířat tuhne krev žilách. Kde všude v českých zoo lze vidět lva Síla, majestátní vzhled i odhodlání, s jakým si chrání své území jako pravý král, vynesly lva na…
Zvířecí deník a chovatelství 14.2.2023 8 Jak a proč chovat kozy? Mléko i maso patří mezi zdravé delikatesy Chov koz se netěší takové popularitě jako chov ovcí. Možná proto, že kozy provází pověst…
Za jídlem 14.2.2023 Hovězí maso na šalotce: Snadný recept, kterým potěšíte rodinu i návštěvu Máme pro vás tip na výborný oběd nebo večeři. Aby jídlo bylo na stole včas, vyplatí se s vařením…
Kultura 11.2.2023 42 Rekordní masopustní dobroty: Klobása z 21 druhů masa i tlačenka dlouhá 27 metrů Masopust je třídenní svátek a slavnostní období mezi Vánocemi a postní dobou. Je potřeba si ho…
Kultura 10.2.2023 Masopust na talíři: Zkuste černou polévku, guláš nebo tradiční koblihy Masopust je nejveselejší svátek roku a slaví se také dobrým jídlem. Předci to měli dobře…
Objevy 8.2.2023 Nudný jídelníček? Ne. Neandrtálci milovali jídlo, které je pochoutkou i dnes Nový výzkum ukázal, že na mořských plodech si pochutnávali už neandrtálci před 90 tisíci lety. Na…
Za jídlem 5.2.2023 Plněná vepřová rolka vás nezklame. Příprava je dřina, ale výsledek za to stojí U přípravy tohoto jídla se možná trochu zapotíte, ale odměna stojí za to. Rolku samozřejmě můžete…
Za jídlem 3.2.2023 Posílí i zahřeje. Vietnamská polévka pho je ideální pro zimní odbobí Když jednou ochutnáte vietnamskou polévku pho, oblíbíte si ji. A teď je na ni ideální počasí.…
Zdraví 21.1.2023 4 Zpěvák Ben Cristovao odmítl kamarádovu výzvu zabít zvíře. Od té doby je veganem Leden je měsíc, který celosvětově patří výzvě Veganuary. Nabízí možnost během 30 dní vyzkoušet…
Za jídlem 29.12.2022 4 Obložené chlebíčky jsou s námi přes sto let. Ty nejlepší musí potěšit chuť i oko Neobejde se bez něj žádná rodinná oslava (silvestrovská už vůbec ne), existují na něj tisíce…
Zdraví 26.12.2022 5 Otravy z vánočních zbytků: Kdy vyhodit zbylý salát a jak je to s řízky Nevesele mohou vánoční svátky skončit pro ty, kdo se snaží dojíst všechny dobroty, nachystané na…
Za jídlem 22.12.2022 4 Kuba, houbovec, kapustnica. Jídla z hub vánoční tabuli sluší Houby jsou přesně ta komodita, na kterou se zima ptá tradiční otázkou: Copak jsi dělal v létě? (A…
Kultura 13.12.2022 4 Zuzana Stirská: Nejraději mám pozici vleže, umím se ale i postavit na hlavu Zpívá s vlastním souborem Fine Gospel Time i sama. Hraje na klavír. Těžko lze Zuzanu Stirskou…
Aréna názorů 11.12.2022 My máme maso. Ó, my se máme… Přijde doba, kterou ovládnou vegani a pojídání masa bude nezpůsob?
Zvířecí deník a chovatelství 10.12.2022 5 Vosí hnízda, perníčkoví panáčci či slepované. Psí cukroví se stalo hitem Vánoc Pokud v těchto dnech zůstávají trouby ještě studené a spižírny prázdné, často přichází nervozita.…
Za jídlem 28.11.2022 Kousek Asie. Pikantní rýže s pečeným bokem nadchne snadnou přípravou Ideální oběd či večeře pro milovníky asijské kuchyně? Pikantní rýže s pečeným bokem. Marináda…
Za jídlem 26.11.2022 Oběd jako od šéfkuchaře. Příprava pečeného telecího krku vyžaduje trpělivost Na přípravu tohoto jídla budete potřebovat trochu více času i peněz. Uvidíte ale, že výsledek…
Za jídlem 25.11.2022 Láká vás asijská kuchyně? Rýžové nudle s kuřecím masem a zeleninou si zamilujete Hledáte tip na rychlý a chutný oběd? Příprava těchto Asií inspirovaných nudlí zabere sotva 10…
Aréna názorů 14.11.2022 Záchrana na dosah, a přece asi pozdě Záchranu planety nejspíš nestihneme, ale bude to jen o fous, o padesát let.