Opravdu jste nikdy neviděla žádné finále Miss?
Ne, nikdy. Možná, když mi bylo osm devět, tak jsem něco zběžně zahlédla, ale od té doby nikdy. Mně to vždycky přišlo úplně o ničem. Dokážu ženu ocenit, i když není na soutěži krásy. Všechny ty modelky jsou samozřejmě krásné, ale já tu krásu vidím někde jinde než v tom, jak ta holka vypadá nebo jak se usměje. U mě je stěžejní vnitřní krása.

Anna Slováčková.
Rakovina mě naučila být víc asertivní, říká Anna Slováčková

Proč jste se tedy stala patronkou projektu, kde se volí nejhezčí dívka?
Líbí se mi, že se podporuje přirozená krása a nehodnotí se centimetry v pase. Všechny finalistky jsem viděla a jsou to krásné, sympatické a vtipné holky, které se pořád smějí a bylo moc fajn je pozorovat. Jsem ráda, že jsem mohla být součástí a byla jsem takový „průvodčí“ k tomu, aby se přihlásily.

K celé kampani jste nafotila plakáty. Stojíte ráda před objektivem?
Hodně záleží na tom, jak ráno vstanu. (smích) Buď se podívám do zrcadla a říkám si, že to bude strašný, nebo si řeknu, že z toho třeba něco vznikne, a tohle focení byl zrovna ten druhý případ. Každopádně se řadím mezi herečky, které nejsou úplně nadšené, když mají jít něco fotit, a jsem ráda, když to trvá co nejkratší dobu. Nejsem modelka a neumím se nastavovat na kameru, říkat si, jak budu vypadat dobře, a mám při focení ráda přátelskou atmosféru, která tady byla.

Holkám jste řekla, že „jedna z nejdůležitějších věcí, která se měla stát, už se stala“. Věříte na osud?
Naprosto. Na náhody i na osud. To, že jsme se tu sešli, mělo určitě svůj důvod. 

Finalistky Miss ČR 2022
OBRAZEM: Finalistky Miss České republiky 2022? Jedna krásnější než druhá

Zajímáte se o ezoterii?
Mám ezoterii moc ráda. Nejsem člověk, který by tomu nějak extrémně podléhal, ale myslím, že je to hezký most k tomu, když se třeba člověk nemůže – nechci říct nějakým způsobem rozhodnout, ale je třeba ve slepé uličce a potřebuje třeba dodat naději, tak v tom tu komunikaci s ezoterií, potažmo s lidmi, kteří ji provozují, vnímám pozitivně.