Zdroj: DeníkOd maminky jsem se od těch svých dvou let, co jsem tě ztratil, slyšel, jaký jsi byl: černovlasý, elegantní, středně velký, krasavec. Vystudovaný elektroinženýr s diplomem z univerzity v Darmstadtu, skvělý pianista a něžný milující manžel a ctitel mámy, která tě až do své smrti neobyčejně obdivovala a zůstala ti věrná až za hrob.

Říkala mi celá rozněžnělá a plachá, že jsi byl hrdina, protože jsi nás svým výletem do oblak zachránil před hrůznými norimberskými zákony, které začaly děsit svět.

Napište svým blízkým dopis skrze Deník.
Díky projektu Deníku „Píšu Ti“ můžete říci svým blízkým to, co jste vždy chtěli

Nikdy jsme spolu nemohli promluvit, táto. Až dnes. Chci ti poděkovat, teď, kdy už mám trochu rozumu a viděl trápení světa. Za všechno, co jsi mi předal: svoje ruce, svoji hlavu, srdce, lásku k mámě, odpor ke zlu a zdraví. Jsem tady vlastně za tebe, žiju díky tobě, táto, a děkuji ti za život.

Celý čas, co jsem bez tebe, se mi po tobě stýská a moc mi chybíš. Víš?

Honza

Zdroj: DeníkVzpomínáte na své prarodiče? Co by asi řekl děda na vaše podnikání, na to, že jste postavili dům nebo že máte spokojenou rodinu? Zapomněli jste si říct babičce o recept na ty nejlepší koláče? Možná je ještě čas. Napište otci, matce, prarodičům.

Dopisy posílejte, prosím, na e-mail:dopisyrodina@denik.cz nebo na adresu: VLTAVA LABE MEDIAa. s., Deník – dopisy, U Trezorky 921/2,158 00 Praha 5.