Dým valící se z oken mlýna na kraji Studců. Takový obraz zkázy uviděla ve středu dopoledne vnučka seniorky. Starší žena v objektu bydlela se psem. Žena ani zvíře požár nepřežily.

Hasiči byli na oheň upozorněni krátce po půl jedenácté dopoledne. „Jednalo se o silně zakouřený dvoupodlažní objekt. V přízemí byla nalezena žena. Záchranáři se jí pokusili resuscitovat, bohužel neúspěšně," uvedl mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík.

Kromě jedenaosmdesátileté seniorky byl v další místnosti objeven její pes, kterému už také nebylo pomoci.

Na místo dorazili kriminalisté. „Podle prvotního ohledání nebyly na těle ženy zjištěny žádné stopy násilí. Přesnou příčinu úmrtí určí až nařízená soudní pitva," řekla policejní mluvčí Petra Potočná.

O tom, proč začalo ve mlýně hořet, se zatím jen spekuluje. Oheň byl zlikvidován kolem poledne. Na místě zasahovala profesionální jednotka hasičů z Nymburka a dobrovolné sbory z Loučeně a Smilovic. „Příčina požáru i výše vzniklé škody je v tuto chvíli ještě ve stadiu vyšetřování," doplnil Holomčík.
Požáry, které si vyžádaly lidské oběti, jsou na Nymbursku naštěstí poměrně výjimečnou záležitostí.

Poslední taková tragédie, o které jsme v Nymburském deníku informovali, se stala loni v červnu. Hasiči před půlnocí vyrazili do Vojanovy ulice v Lysé nad Labem ke stavení, které už bylo kompletně v plamenech. Později uvnitř nalezli tělo muže, kterému už nebylo pomoci. „Hořelo v zadním traktu domu, požár se pak přenesl na střechu," popsal situaci velitel Zdeněk Skoupý. Požár zřejmě vznikl od hořící svíčky.