„Po příjezdu na místo se potvrdilo, že v plamenech je celý rodinný dům a střecha je už téměř shořelá. Požárem byly zasažené i přilehlé hospodářské části objektu,“ uvedla Tereza Fliegerová, mluvčí Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje.

Jako posily tak dorazili i hasiči z SDH Loukovec a Kněžmost a také jednotka HZS Turnov.

V domě bylo několik propanbutanových lahví, které hasiči vynesli ven a ochlazovali. Jedna z lahví ale uvnitř budovy hořela. Hasiči ji proto nejprve uhasili a posléze vynesli z domu ven.

Boj s ohněm nebyl snadný. Konstrukce domu byla značně poškozená, navíc u obce Skokovy hořela lesní hrabanka a jedna z dobrovolných jednotek tak musela odjet hasit tam.

„V obci Hoření Kruhy bylo nutné zřídit čerpací stanoviště, aby byl zajištěn dostatek hasební vody. Z důvodu velkého množství zasahujících jednotek byl vyhlášen druhý stupeň poplachu,“doplnila mluvčí středočeských hasičů.

Nakonec se ale vše podařilo za velkého snažení hasičů úspěšně zažehnat. Celý zásah se obešel bez zranění. Předběžná škoda byla stanovena na dva miliony korun. „Příčinou vzniku požáru je nedbalost při manipulaci se žhavým popelem,“ dodala Tereza Fliegerová.

Ilustrační foto.
Při předem ohlášené akci odhalili policisté pět set přestupků
Ilustrační foto
Respirační infekce jsou na ústupu. Vytrvale
Ilustrační foto.
Útočník s nožem napadl policisty i ženu na autobusové zastávce