Součástí výstavy Zedmědělec na Výstavišti v Lysé nad Labem bylo 
v pátek dopoledne vyhlášení značky Regionální potravina 2013.

Z celkem devíti oceněných potravin Středočeského kraje získaly prestižní značku Regionální potravina i dva výrobky z nymburského regionu. Milovické viržínko s paprikou uzenářství Fiala a Rožďalovický rohový koláč cukrářky Mileny Tarabové.

Fialovo viržínko zvítězilo 
v kategorii masné výrobky trvanlivé. Bratři Fialové získali ocenění už potřetí za sebou. 
V roce 2011 za Milovickou uzenou kýtu s kostí a o rok dříve ještě za Milovickou baby šunku výběrovou. „Již třetí ocenění značkou Regionální potravina beru především jako odměnu pro zaměstnance za dobře odvedenou práci. Těší mě, že to, co děláme, děláme dobře," vysvětluje jeden z bratrů Martin Fiala.

Druhý oceněný výrobek udělá radost hlavně těm, kteří mají rádi sladké. Rožďalovický rohový koláč cukrářky Milady Tarabové z Rožďalovic. „Pevně doufám, že nám to, jakožto malému výrobci, přinese větší zájem o naše výrobky. Náš koláč je křehoučký a originální pěti druhy náplní," uvedla cukrářka Milena Tarabová.

Oceněné Regionální potraviny 2013

Kategorie                                                                                       Oceněný výrobek
1. Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas                  Chlumecká pochoutka-kýta (Soukup-Příbram s.r.o.)
2. Masné výrobky trvanlivé                                                                Milovické viržínko s paprikou (Fiala Milovice s.r.o.)
3. Sýry včetně tvarohu                                                                      Sýr Popelák  (Mlékárna Kopecký s.r.o. Zásmuky)
4. Mléčné výrobky ostatní                                                                  Cena nebyla udělena
5. Pekařské výrobky včetně těstovin                                                    Rožďalovický rohový koláč  (Milena Tarabová, Rožďalovice)
6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek                                              Jahodová roláda smetanová  (Integr. střední škola, Jesenice)
7. Alkoholické a nealkoholické nápoje                                                 Pivo Bakalář za studena chmelený (Tradiční pivovar v Rakovníku)
8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě                         Špenát listový sekaný (Agro Jesenice u Prahy a.s.)
9. Ostatní                                                                                        Majolka-klasická majonéza (Boneco a.s., Kostelec n. Černými l.)