Skupina AXA spustila internetovou výzvu na podporu jednotek intenzivní péče

Na stránkách fondu je možné výzvu skupiny AXA podpořit i přímým finančním darem směřujícím do programů pomoci v Česku nebo na Slovensku.

PENÍZE NA DOBROU VĚC

Cílem skupiny AXA není jen poděkovat lidem v první linii boje s koronavirem, ale zároveň pomoci jednotkám intenzivní péče zapojeným do programu Fondu 101.

Výzvy lze následovat na sociálních sítích LinkedIn, Twitter a Instagram do 30. června 2020.

Horské elektrokolo.
Popularita elektrokol rychle roste. Pořizují si je i mladší generace

Pravidla jsou jednoduchá, na některé z uvedených sociálních sítí stačí sdílet vzkaz lidem v první linii doplněný o hashtagy #AXASolidarityResponse a #AXAHeartsInAction. Připojit lze i speciální vizuál.

Za každý příspěvek obsahující uvedené hashtagy věnuje skupina AXA pět eur na podporu jednotek intenzivní péče v boji s koronavirem. Skupina AXA ČR a SR tuto částku navíc zdvojnásobí na deset eur.

„Lidé v první linii jsou skutečnými hrdiny dnešní doby. Přestože je doma čekají jejich nejbližší, podstupují každý den riziko nákazy. Osobním nasazením pomáhají zachraňovat lidské životy a mírnit dopady pandemie. Není v našich silách poděkoval každému jednotlivě, proto volíme cestu sociálních sítí. Přidat se k nám může každý, kdo cítí stejně jako my,“ říká Jiří Cívka, ředitel sociální odpovědnosti a mluvčí skupiny AXA ČR a SR.

Peníze získané za zveřejnění příspěvků poputují na účet globální neziskové organizace Fond 101. Ta od roku 2008 pomáhá 1200 jednotkám intenzivní péče ve více než 60 zemích světa, včetně Česka a Slovenska.

S Fondem 101 skupina AXA dlouhodobě spolupracuje také v rámci dobrovolnického programu AXA Hearts in Action (Srdce v akci), na jehož konto už připsala úctyhodných 400 000 eur.

KAŽDÁ KORUNA JE CENNÁ

Kromě výzvy na sociálních sítích je možné finanční prostředky darovat i přímo na některý podpůrný program jednotek intenzivní péče v ČR a SR.

„Na internetových stránkách Fondu 101 si určíte částku, kterou chcete přispět. Pak už jen vyplníte platební údaje a připojíte odkaz lidem v první linii. Skupina AXA Česko a Slovensko zvolenou částku i v tomto případě zdvojnásobí, a to až do celkové výše dvacet tisíc eur,“ říká Jiří Cívka.

Nejčastější otázky a odpovědi týkající se výzvy na pomoc jednotkám intenzivní péče zájemci najdou na webových adresách www.axa.cz a one-o-one.eu, což je oficiální adresa Fondu 101. 

Letiště Václava Havla v Praze - ilustrační foto.
Češi by se neměli bát kupovat letenky, říká odborník. Riziko vidí v něčem jiném

PETRA LESNÁ